MENIU

Furt dintr-un laborator pentru armament nuclear: 80 de computere dispărute

Foto: ideideafaceri.ro

Raport îngrijorător al autorităţilor americane: cel puţin 80 de computere au fost pierdute sau furate de la unul dintre principalele laboratoare pentru armament nuclear.

Anunţul a fost făcut de o organizaţie neguvernamentală din Statele Unite, şi arată că 13 dintre computere au dispărut în ultimul an, trei dintre ele fiind sustrase de la domiciliul unui angajat al laboratorului.

ONG-ul Project On Government Oversight (POGO), un organ de supraveghere independent, a publicat pe site-ul său o scrisoare în care sunt menţionate dispariţiile din laboratorul naţional din Los Alamos (New Mexico). Documentul afirmă că 13 calculatoare au fost pierdute sau furate în 2008, iar alte 67 sunt date dispărute.

"Amploarea riscului la care este expus laboratorul este, în cel mai bun caz, necunoscută, pentru că au fost strânse foarte puţin informaţii privind aceste pierderi", potrivit textului. 

Înfiinţat în timpul celui de al Doilea Război Mondial, laboratorul naţional de la Los Alamos a găzduit proiectul "Manhattan", care a dus la construirea primelor bombe nucleare. Este un centru de cercetare important pentru securitatea naţională, dar şi în sectoare ca cel spaţial, al energiei din surse regenerabile, medicinei, nanotehnologiei şi informaticii.

Mai multe articole despre:
furt calculatoare laborator armament nuclear