MENIU

Furnizorii şi competitorii se grăbesc să umple golul lăsat de K Tech

Foto: standard.ro

Ieşirea din piaţa de retail şi distribuţie IT a companiei K Tech Electronics, care deţine lanţul de magazine Ultra Pro Computers, fenomen despre care jucătorii şi competitorii nu se mai feresc să vorbească, este considerat mană cerească mai ales pentru retailerii mai mici din ţară, competitori direcţi ai Ultra Pro.

Pe de altă parte, furnizorii tradiţionali ai K Tech au înlocuit deja parteneriatele pe care le aveau încheiate cu (până nu demult) unul dintre principalii retaileri de produse IT&C de pe piaţă.

"Golul lăsat de K Tech în piaţă se va umple prin preluarea de către ceilalţi retaileri în oraşele mari şi de către cei mici, locali, în oraşele de dimensiuni mai reduse, unde nu sunt prezenţi Real, Metro sau Carrefour", spune Bogdan Iftemie, sales manager la Acer.

În prezent, compania K Tech Electronics este vânată pentru neplata unor datorii de către furnizori, creditori, bănci şi de alte companii străine, pretenţiile acestora ajungând până la intrarea în insolvenţă sau executarea silită a K Tech. Potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul Tribunalului Constanţa, cinci companii au solicitat intrarea în insolvenţă a K Tech Electronics: Tornado Sistems, Bit Defender, GMN Distribuţie, Gigaset Communications, Proca România. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
IT piaţa IT