MENIU

Funcţionarii publici negociază cu reprezentanţii Ministerului Muncii

Foto: RTV
Funcţionarii au amânat greva de avertisment programată pentru astăzi

Funcţionarii publici au reluat negocierile cu reprezentanţii Ministerului Muncii, în privinţa plăţi orelor suplimentare după ce au amânat greva de avertisment programată pentru astăzi. Cu toate acestea, o parte dintre sindicalişti au părăsit sala de şedinţe, supăraţi că la discuţii nu a venit ministrul, ci un consilier de al său.

Sindicaliştii veniseră pregătiţi să ceară îngheţarea disponibilizărilor şi acordarea orelor suplimentare, dar au plecat după o oră supăraţi că nu au avut cu cine vorbi. Deşi au anunţat că protestele au fost suspendate, unii dintre liderii de sindicat au spus că funcţionarii pe care îi reprezintă sunt în prag de a-şi manifesta nemulţumirile prin greve de avertisment sau chiar proteste de stradă.

"Nu putem să stăm de vorbă cu oameni care nu au putere de decizie. Noi credem ca problematica socială trebuie adusă în atenţie Parlamentului. În acest moment ministerele nu-si fac treaba, dialogul social este mimat de aceea ne vom adresa Parlamentului pe această cale", a spus vicepreşedintele SedLex, Răzvan Bordeanu. 

"Noi mai avem nouă zile până la greva generală. Cred că acţiunea noastră de protest va fi reluată pe 2 martie cu alte organizaţii sindicale", a declarat preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu.