MENIU

Frunda: UDMR ar trebui să dea Sănătatea la schimb cu Dezvoltarea

Gyorgy Frunda

UDMR a votat în şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) intrarea la guvernare alături de PD-L, minorităţi şi independenţi. Maghiarii ar urma să primească pe lângă Sănătate, Cultura şi Mediul.

\"Consiliul Reprezentaţilor Unionali (CRU) a votat cu două abţineri ca să facem parte din guvern. Se va continua discuţia de la PD-L. Nu ştiu în ce măsură vom obţine Ministerul Dezvoltării în schimbul celui al Sănătăţii. Domnul Borbely a fost foarte competent şi cred că ar trebui să se întoarcă acolo\", a declarat la Realitatea TV, senatorul maghiar Frunda Gyorgy.

Acesta a comentat şi rezervele pe care le are faţă de coabitarea cu PD-L. \"În politică şi ca-n şah trebuie să prevezi câteva mutări şi trebuie să-ţi iei garanţiile ca această guvernare să dureze trei ani\", a spus Frunda care a criticat declaraţiile de vineri ale vicepreşedintelui PD-L Cezar Preda, conform cărora democrat-liberalii nu ar trebui să cedeze UDMR Ministerul Culturii. \"Iată o primă declaraţie de suspiciune. De ce UDMR nu poate să aibă Ministerul Culturii, serviciile secrete? Denotă neîncredere în celălalt\", a spus senatorul UDMR.

 

Mai multe articole despre:
UDMR guvern Emil Boc Frunda Gyorgy PD-L