MENIU

Fraţii Costea au deraiat Rapidul! Rapid - Universitatea Craiova 0-3!

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova a demolat Rapidul, scor 0-3, după cel mai spectaculos meci din acest campionat, şi în care, cu 12 minute înainte de final, scorul era egal, 0-0! La victoria craiovenilor, prima după cinci ani în Giuleşti, aportul decisiv l-au avut fraţii Costea, Florin, cu o dublă, şi Mihai, care a stabilit scorul în prelungiri. În urma acestui succes, Universitatea urcă până pe locul 4, cu 56 de puncte, în timp ce echipa lui Hizo cade pe 6.

Cel mai nebun meci al campionatului, cam aşa ar putea fi caracterizată partida Rapid - Universitatea Craiova, din etapa a 32-a. Cele două echipe au oferit un meci extraordinar, deşi veneau după rezultate diametral opuse, Rapidul, după un succes istoric în Ghencea, Universitatea, după un semi-eşec ouin aşteptat pe teren proriu, cu lanterna Gloria Buză.

A ieşit o partidă nebună, cu ocazii uriaşe de ambele părţi şi în care toate cele trei goluri s-au marcat în ultimele 11 minute! După doar 13 minute, Universitatea a avut ocazia de a deschide scorul, după un penalty scos de Prepeliţă, agăţat în careu de Andrade. Căpitanul Dorel Stoica trimite slab însă, în stânga goolkeeper-ului rapidist, care se întinde şi respinge balonul!

J.P.Pinto şi Spadacio ratează apoi două ocazii importante, de partea cealaltă N'Jock reia peste transversală, din 14 metri. În debutul reprizei secunde, Dorel Stoica arată că e mai periculos de la 35 de metri decât de la 11, şi trimite o "torpilă" direct în transversala lui Andrade. N'Jock pune şi el talpa la o centrare de pe dreapta a lui Wobay, puţin peste transversală, apoi Bornescu, căzut la pământ, are o paradă incredibilă la şutul lui J.P.Pinto, din 10 metri. Ratează şi Djalovic, apoi încă o dată N'Jock şi partida părea că se îndreaptă spre un 0-0, în ciuda numeroaselor ocazii uriaşe de ambele părţi.

Fraţii Costea nu sunt de acord însă şi decid partida în ultimele minute. Primul loveşte Florin Costea, care primeşte un balon deviat pe partea stângă, pătrunde în viteză în careul Rapidului şi-l execută pe Andrare cu un şut cu dreptul, la colţul lung. Giuleştenii simt că nu mai au nimic de pierdut, se aruncă în atac, însă tot Universitatea înscrie. O nouă devieze şi o nouă cursă, a lui Prepeliţă de data aceasta, pe partea opusă, iar ex-piteşteanul îi pasează simplu aceluiaşi Florin Costea, în faţa porţii. Vârful Universităţii înscrie cu un şut sub transversala lui Andrade, de la 10 metri, şi totul era jucat.

În prelungirile meciului înscrie şi celălalt Costea din garnitura Universităţii, Mihai, însă după o gafă uriaşă a lui Andrade, care s-a complicat inutil. Mai întâi a luftat la o pasă în spate a lui Fernandez, apoi a încercat să-l dribleze pe Florin Costea, care a interceptat balonul şi i-a pasat fratelui său, care a înscris simplu, cu poarta goală.

Rapid a suferit prima înfrângere de la numirea lui Viorel Hizo pe banca tehnică, după trei victorii consecutive, cu CS Otopeni, Gloria Buzău şi Steaua. De altfel, acesta a fost al doilea eşec al giuleştenilor pe teren propriu în retur, după 0-2 cu FC Timişoara.

CASETA TEHNICĂ

RAPID - UNIVERSITATEA CRAIOVA 0-3 (Fl. Costea 78, 82, M. Costea 90+1)

Rapid: E. Andrade - Maftei, R. Fernandes, M. Constantin, Perjă - Lazăr (Pitbull 76), J.P. Andrade (Djalovic 56) - E. Dică, Spadacio, Cesinha - J.P. Pinto (Răduţă 84). Antrenor: Viorel Hizo.

Universitatea: Bornescu - Dănănae, Găman, D. Stoica, Rose - Prepeliţă (Gângioveanu 84), Dilevski (Bărboianu 62), Şoavă - Wobay, Njock (M. Costea 84), Fl. Costea. Antrenor: Ionel Gane.

Cartonaşe galbene: Perjă 41 / Găman 50

Arbitri: Nikolai Iordanov - Ivan Valchev, Nikola Dzhuganski

Stadion: Giuleşti - Valentin Stănescu; Spectatori: 8.000 

Vezi aici cum s-a desfăşurat partida Rapid - Universitatea Craiova 0-3

Mai multe articole despre:
Liga I Universitatea Craiova Rapid etapă Costea