MENIU

Fraţii Costea au adus Universităţii Craiova prima victorie cu Dinamo, după şase ani

Foto: NewsIn

Universitatea Craiova s-a distrat cu Dinamo în ultimul meci al etapei a 23-a din Liga I, câştigat cu scorul de 2-0 datorită golurilor marcate de fraţii Florin şi Mihai Costea, care au repetat astfel performanţa din meciurile cu Farul şi CFR Cluj.

Dacă dinamoviştii au avut prima ocazie a meciului, prin N'Doye, al cărui şut de la opt metri a fost scos de lângă bară, craiovenii au fost cei care au dictat apoi ritmul jocului.

Pentru început, dominarea oltenilor a fost una sterilă, pe fondul unei evoluţii bune a apărătorilor dinamovişti. Dar în cele din urmă insistenţa gazdelor a fost răsplătită, iar cel mai mare dintre fraţii Costea, Florin, a deschis scorul în minutul 20, cu o foarfecă superbă.

Şi după gol Craiova a continuat să domine, iar atunci când dinamoviştii au scăpat spre poartă, defensiva alcătuită de italianul Nicolo Napoli a funcţionat cu precizie de ceas elveţian.

Pe un stadion "Ion Oblemenco" plin ochi, Dinamo nu a arătat nicidecum ca un lider de clasament, iar tinerii jucători ai Craiovei s-au distrat cum au vrut cu mai experimentaţii lor adversari.

Aşa s-a întâmplat şi în minutul 34, când fraţii Costea au făcut KO defensiva dinamovistă, iar cel mai mic, Mihai, şi-a trecut şi el numele pe lista marcatorilor, înscriind în poarta goală, după ce Florin i-a netezit drumul către gol întinzându-l serios pe Lobonţ.

Dinamo a reuşit să creeze panică la poarta lui Bornescu doar din fază fixă (min. 41), când Claudiu Niculescu a lovit doar transversala din lovitură liberă de la 22 de metri, iar Craiova a încheiat prima repriză cu un avantaj de două goluri.

La reluare, vioara întâi au fost tot oltenii, iar Florin Costea a fost la un pas de 3-0, după ce a speculat o greşeală de curtea şcolii a lui Tamaş şi a rămas singur cu Lobonţ, care a reuşit, însă, să reţină mingea la picioarele atacantului.

Antrenorul dinamovist Mircea Rednic a decis să mizeze pe cartea atacului şi l-a trimis în teren pe şi Marius Niculae, alături de Niculescu şi Dănciulescu, însă replica liderului Ligii I a continuat să fie una timidă şi fără rezultat pe tabela de marcaj.

În ultimele 20 de minute, Dinamo a jucat în inferioritate numerică, după ce Claudiu Niculescu a fost eliminat direct pentru că l-a călcat intenţionat pe gleznă pe Dănănae în timp ce acesta era căzut la pământ.

Dacă în efectiv complet "câinii" nu au reuşit să pună probleme reale oltenilor, nu au reuşit să o facă nici pe final de joc, iar partida s-a încheiat cu scorul de 2-0 pentru Universitatea Craiova.

Meciul a fost marcat şi de o serie de incidente în tribune, care s-au soldat, însă, doar cu evacuarea temporară de pe stadion a fanilor dinamovişti, în repriza a doua, şi cu o intervenţie în forţă a jandarmilor în mijlocul galeriei gazdelor.

Vezi aici cum s-a disputat partida Universitatea Craiova - Dinamo, scor 2-0.