MENIU

Francezii îşi sporesc veniturile dând vaci cu împrumut!

Foto: azurs.net

Nu bănci, ci vaci! Este modul în care peste 1.000 de francezi fac profit pe timp de criză. Chiar dacă locuiesc la oraş, ei şi-au cumpărat vaci, pe care le-au "dat în locaţie de gestiune" unor crescători de animale.

În timp ce de pe urma unui depozit bancar în Franţa primeşti o dobândă anuală de 1%, investiţia în vaci îţi aduce un profit şi de 7% sută pe an.
Este foarte simplu. Poţi cumpăra o vacă sau mai multe care sunt împrumutate crescătorilor de animale. Cireada ta va creşte cu trecerea anilor.

60 de vaci cumpărate pentru 1.140 de euro vor ajunge 90 de vaci în 15 ani. Dacă vinzi patru vaci pe an, acest lucru înseamnă un venit anual suplimentar de aproape 4.600 de euro, adică 381 de euro pe lună. Dacă le păstrezi producătorii cărora le-ai dat vaca "în locaţie" îţi dau lunar parte din profitul din lapte.

Sistemul acesta este avantajos şi pentru producătorii de lapte. Le permite să investească mai puţini bani în cumpărarea de animale pentru producţie şi să se concentreze mai mult asupra infrastructurii şi a echipamentului ca să poată produce cantitatea pe care o doresc.

Vacile cumpărate sunt asigurate în caz de boală, epidemii, accidente sau furt. Dacă vaca moare, compania de asigurări este obligată să o înlocuiască. În prezent, în Franţa sunt crescute aproximativ 30.000 de vaci în 800 de ferme.

Mai multe articole despre:
Franţa investiţie bani profit ajutor ferme vaci îngrijire