MENIU

Fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, rămâne în arest

Foto: viitor.3x.ro

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, ca nefondate, recursurile împotriva arestării preventive depuse de fostului şef al Gărzii Financiare, Argeş Aurel Stoian, şi de Gheorghiţă Pieca, administrator la firmele omului de afaceri Cornel Penescu.

În plus, instanţa a obligat inculpţii la plata către stat a câte 150 lei, cheltuieli judiciare. Hotărârea este definitivă.

Fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, revocat din funcţie de conducerea ANAF, a fost arestat preventiv pentru luare de mită, iar Gheorghiţă Pieca, administrator la firmele omului de afaceri Cornel Penescu, a fost arestat pentru dare de mită.

În data de 25 septembrie, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au amânat judecarea recursului ca urmare a faptului că Aurel Stoian şi-a mai angajat un avocat, iar apărătorul nu a avut timp să studieze dosarul. Unul dintre cei doi apărători a propus completului de judecată disjungerea cauzei, astfel încât cei doi inculpaţi să fie cercetaţi separat, însă judecătorul de şedinţă nu a fost de acord.

Procurorii DNA Piteşti au dispus pe 22 septembrie reţinerea şefului Gărzii Financiare Argeş, Aurel Stoian, căruia finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, îi achita lunar o sumă de bani pentru a protejarea interesele firmei PIC SA, potrivit anchetatorilor.