MENIU

Fostul primar al unei comune din Mureş a intrat în cabina de vot cu un alegător

<descriere>
Viorel Bubău a intrat în cabina de vot cu un alegător

Imaginile cu politicianul care intră în cabina de vot cu un alt alegător au apărut pe internet. După ce l-a asistat la vot, Bubău a şi introdus buletinele omului în urnele din secţie. Atât politicianul, cât şi cel pentru care a votat spun că nu au încălcat legea. Pur şi simplu, fostul edil l-a ajutat pe om să voteze, după ce acesta din urmă i-ar fi spus că nu ştie să scrie şi să citească. Totul s-a întâmplat la secţia de votare specială, din comuna Sântana de Mureş.

Fostul primar din Sântana de Mureş şi fost director adjunct al APIA Mureş, actualul vicepreşedinte PSD Mureş, Viorel Bubău spune că totul s-a desfăşurat conform legii. Votantul i-a cerut ajutorul,  iar el a acceptat.

\"Mi s-a părut că omul a fost încântat de ajutorul pe care i l-am acordat,  chiar nu l-am perturbat deloc în exercitarea dreptului lui de vot\",  a declarat Viorel Bubău.

Bărbatul care a votat cu ajutorul fostului edil spune că politicianul l-a însoţit  la cererea sa, să voteze,  în cunoştinţă de cauză.

\" Eu atât am întrebat, unde scrie PSD-ul şi mi-a explicat că acolo scrie şi mi-a arătat\", recunoaşte alegătorul .

Membrii secţiei de votare nu au observat vreo ilegalitate în desfăşurarea procesului electoral.

Între timp, PD-L Mureş a depus o sesizare la Biroul Electoral Judeţean Mureş şi la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mureş. Dacă se va dovedi că Viorel Bubău şi-a depăşit îndatoririle de a-l asista la vot pe cetăţeanul respectiv,  legea electorală prevede pedeapsa cu închisoarea.

Mai multe articole despre:
alegeri secţie de vot