MENIU

Fostul deputat PSD Mircea Stănescu, urmărit penal pentru omor, s-a sinucis

foto: RTV
Mircea Stanescu - CV
Bogdan Niculescu Duvăz vorbeşte despre fostul său coleg
Medicii susţin că toate indiciile duc spre ipoteza sinuciderii

Fostul deputat PSD Mircea Stănescu, fiul jurnalistului Sorin Roşca Stănescu, urmărit penal pentru omor din culpă, s-a sinucis, împuşcându-se.

Rezultatul necropsiei efectuate de medicii legişti de la Institutul Mina Minovici în cazul fostului deputat Stănescu arată că moartea acestuia a fost violentă, diagnosticul fiind hemoragie şi dilacerare meningo-cerebrală produsă prin împuşcare.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al Capitalei, Cristian Ciocan, rezultatul necropsiei a ajuns la anchetatori, astfel că ipoteza sinuciderii este tot mai evidentă în cazul Stănescu.  

Surse judiciare declară că avocatul lui Stănescu, Cătălin Dancu, ar fi spart uşa apartamentului în care se afla Mircea Stănescu, având permisiunea tatălui acestuia. Dancu l-a găsit pe fostul deputat în jurul orei 20.15, în dormitor, împuşcat în cap.

Autorităţile sosite la locuinţa în care a fost găsit fostul deputat şi care aparţine mamei sale au restricţionat accesul în scara blocului unde este situat apartamentul. Accesul s-a făcut pe bază de documente de identitate.

Un vânzător dintr-un chioşc de la parterul blocului a afirmat că nu a auzit împuşcătura şi că a aflat despre acest incident de la televizor. Potrivit lui, femeia cu care locuia Mircea Stănescu este căutată de poliţişti.

Stănescu era suspectat că ar fi autorul unui accident rutier mortal petrecut în Capitală, în 27 decembrie 2008. Victima - un bărbat în vârstă de 40-45 de ani - traversa strada Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu, în dreptul intersecţiei cu strada Căpâlna, în zona indicatoarelor de trecere pentru pietoni şi pe marcajul pietonal, moment în care a fost lovită de un autoturism Mercedes, fiind aruncată 20 de metri.

Martori ai accidentului au chemat ambulanţa şi le-au declarat poliţiştilor că la volan se afla un bărbat, şi nu o femeie, aşa cum a fost iniţial raportat. Fostul parlamentar urma să afle oficial acuzaţiile săptămâna aceasta. 

"Regret din tot sufletul  acest eveniment. Cu ocazia asta un gând pios se îndreaptă către tatăl său care, cu siguranţă, suferă. Nu am fost colegi în adevăratul sens al cuvântului, nu am colaborat la niciun proiect legislativ, mai ales că el a intrat  în Parlament pe listele altui partid", ne-a declarat Bogdan Niculescu Duvăz, deputat PSD ales tot în judeţul Tulcea ca şi Mircea Stănescu.

Cătălin Dancu: Sunt convins că Mircea s-a sinucis dezamăgit fiind de prestaţia jurnaliştilor

Cătălin Dancu, avocatul lui Mircea Stănescu, a declarat, marţi, după audierea sa la Poliţia Capitalei, că fostul deputat s-ar fi sinucis din cauza presiunii mediatice la care a fost supus după accidentul rutier din 27 decembrie.

Avocatul Cătălin Dancu a fost audiat timp de trei ore la Poliţia Capitalei în legătură cu circumstanţele în care l-a găsit decedat pe Mircea Stănescu. "Sunt convins că Mircea s-a sinucis dezamăgit fiind de prestaţia jurnaliştilor şi nu şi-a închipuit vreodată că el va fi supus unei asemenea presiuni mediatice din partea unor colegi de breaslă", a afirmat Dancu. 

Avocatul a precizat că va continua procesul privind accidentul de circulaţie de pe 27 decembrie şi o va apăra pe logodnica fostului deputat în continuare. "Vom continua procesul şi vom demonstra că la volan la momentul accidentului se afla doamna", a mai spus Dancu. 

Cinci persoane, printre care şi prietena lui Mircea Stănescu, au fost audiate, marţi, la Poliţia Capitalei.