MENIU

Fosta judecătoare Elena Turcu nu are voie să plece din Târgovişte

Elena Turcu nu poate părăsi oraşul Târgovişte

Fosta judecătoare Elena Turcu, cea care a condus sub influenţa alcoolului, nu are voie să părăsească oraşul Târgovişte! Şi asta pentru că pe numele ei s-a deschis o nouă anchetă. Procurorii de la Parchetul General au dispus această măsură după ce au constatat că Elena Turcu a făcut presiuni asupra unor medici pentru a-i susţine o serie de declaraţii false.

În urmă cu aproape doi ani, fosta judecătoare Elena Turcu era protagonista unui episod fără precedent. Fusese implicată într-un uşor incident rutier şi, când au oprit-o pentru efectuarea etilotestului, poliţiştii au avut o surpriză: se afla sub influenţa alcoolului. La momentul respectiv, Turcu ocupa funcţia de şef al Secţiei Penale a Tribunalului Dâmboviţa.

După mai mult încercări nereuşite de a trage o la răspundere, Parchetul General decide redeschiderea anchetei. Se fac cercetări cu privire la modul în care Elena Turcu a obţinut un certificat medico-legal din care reieşea că ar fi fost agresată. Fosta judecătoare susţinea că poliţiştii care au oprit-o în trafic ar fi lovit-o.

Ulterior, procurorii au aflat că acel certificat a fost eliberat de către un medic asupra căreia Turcu ar fi făcut presiuni. El a mărtusisit aceste lucruri anchetatorilor care i-au deschis fostei magistrate un nou dosar penal: pentru încercare de a determina mărturie mincinoasă.

În urmă cu aproape o lună, procurorii au mai avut o surpriză. Chemată la Parchet pentru a i se prezenta noile acuzaţii, Elena Turcu a refuzat să se prezinte. A invocat faptul că se află internată în spital. Însă, la verificări atente, procurorii au constat că nici acest lucru nu era adevărat. Fosta magistrată se externase înainte de ziua în care trebuia să se prezinte la Parchet. Fosta judecătoare, în prezent avocat în Baroul Dâmboviţa, este cercetată pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, fugă de la locul accidentului şi încercare de determinare a mărturiei mincinoase.

Surse judiciare susţin că este posibil ca inclusiv medicii care i-au eliberat şi alte documente medicale fără susţinere în realitate să răspundă penal.