MENIU

Formula 1: Whitmarsh a preluat de la Ron Dennis funcţia de şef al echipei McLaren

Foto: wikimedia.org

Fostul director Martin Whitmarsh a preluat duminică de la Ron Dennis, funcţia de şef al echipei de Formula 1 McLaren, iar obiectivul său este să-l ajute pe Lewis Hamilton să câştige titlul mondial la piloţi.

"De 20 de ani am încercat să câştig curse şi campionate, dar de această dată simt ceva special. Vreau mai mult ca niciodată să am succes în noua mea funcţie. Cu siguranţă nu vreau să fiu omul care a ratat câştigarea unul titlu alături de Lewis Hamilton", a spus noul şef al echipei McLaren, Martin Whitmarsh.

Dennis şi-a anunţat din luna ianuarie retragerea din funcţie, post pe care l-a ocupat aproape 28 de ani. Britanicul în vârstă de 61 de ani va rămâne în continuare la McLaren în funcţia de preşedinte executiv.

Whitmarsh a ocupat în trecut postul de director executiv, fiind la echipa de Formula 1 din 1989, când piloţi erau brazilianul Ayrton Senna şi francezul Alain Prost.

"Ron şi cu mine avem viziuni comune, dar nu sunt identic cu el. Ne apropiem foarte mult asupra modului în care abordăm lucrurile importante", a spus noul şef al echipei, care a adăugat că Hamilton vrea să dovedească în acest sezon că poate să devină multiplu campion mondial în Formula 1.

Prima etapă din noul sezon este programată la 29 martie, în Australia.