MENIU

Formula 1 - Eddie Jordan susţine că Michael Schumacher ar putea reveni în competiţie

<descriere>

Fostul proprietar al unei echipe de Formula 1, Eddie Jordan, a afirmat că germanul Michael Schumacher ar putea fi înlocuitorul lui Jenson Button la noua echipă Mercedes, informează ediţia online a The Guardian.

Campionul mondial din 2009, Jenson Button, va fi din sezonul viitor coleg, la McLaren, cu Lewis Hamilton, în timp ce Brawn GP îşi va schimba numele în Mercedes. Schumacher, campion mondial de şapte ori, a fost aproape de o revenire în Formula 1 la Ferrari, dar nu era în formă din cauza unei afecţiuni a gâtului.

\"Cred că Brawn îl va avea ca pilot pe Michael Schumacher din sezonul viitor. Spun asta pentru că la cursa de la Abu Dhabi, preşedintele Daimler, Dieter Zetsche, şi Ross Brawn au avut o discuţie cu Schumacher, iar subiectul cred că a fost revenirea pilotului din sezonul 2010\", a spus Jordan într-un interviu pentru un post de radio.

Purtătorul de cuvânt al lui Schumacher, Sabine Kehm, a comentat informaţia: \"În acest sport niciodată nu poţi să spui niciodată, dar este puţin probabil ca aşa ceva să se întâmple acum\".

Altfel, Ross Brawn a declarat în presa engleză că a procedat corect când a vândut pachetul majoritar de acţiuni către Mercedes. \"Vine momentul când trebuie să faci o schimbare. Am aproape 55 de ani şi nu am de gând să fiu ca Bernie Ecclestone. Era tentant să repetăm succesul pe care l-a avut Brawn GP, dar era un risc prea mare. Noi aveam deja motorizare Mercedes, aşa că am avut şansa să ajut foarte mult echipa\", a afirmat acesta.

Mercedes-Benz a cumpărat în această săptămână 75,1% din acţiunile echipei Brawn GP, care va fi redenumită Mercedes Grand Prix, iar Ross Brawn rămâne şeful ei.