MENIU

Formula 1 - Ecclestone susţine că Renault se poate retrage din competiţie din cauza anchetei FIA

Foto: www.seriouswheels.com

Şeful companiei deţinătoare a drepturilor comerciale din Formula 1, Bernie Ecclestone, a afirmat, marţi, că echipa Renault poate părăsi competiţia în cazul în care se dovedeşte că Piquet jr. a primit ordin să intre cu maşina în zid pentru a-l ajuta pe colegul său să câştige.

"Nu aveam nevoie acum de o astfel de întâmplare. Cei de la Renault sunt foarte supăraţi şi există pericolul să plece din acest sport. Sper să nu fie aşa, dar acest lucru se poate întâmpla. Nu pot să spun acum ceea ce ştiu. Ştiu doar că Flavio Briatore spune că nu este nimic adevărat, iar FIA trebuie să analizeze foarte bine această situaţie. Încearcă să găsească adevărul. Probabil că vor fi foarte supăraţi dacă află că acuzaţiile sunt adevărate", a spus Ecclestone.

Comentariile oficialului vin după ce Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat că a lansat o anchetă pentru că pilotul Nelson Piquet Jr. este acuzat că a intrat intenţionat cu maşina în zid în timpul Marelui Premiu de Formula 1 din Singapore, care a avut loc în luna septembrie a anului trecut.

Colegul său de la Renault, Fernando Alonso, care a trecut pe la boxe înainte de producerea accidentului, a fost avantajat de faptul că safety-car-ul a intrat pe circuit şi nu s-au mai produs depăşiri pentru o perioadă, reuşind să câştige cursa, deşi a plecat la start de pe locul 15.

"Trebuie să existe dovezi clare, deşi este greu. Poate doar dacă pe înregistrare i se cere să abandoneze", a mai spus Ecclestone.  

Sursa citată scrie că Renault nu are şanse să mai concureze în cazul în care FIA va decide că echipa este vinovată, deoarece accidentul putea provoca decesul pilotului sau a altor persoane.