MENIU

Formula 1: Brawn GP va renunţa la 270 de angajaţi

Foto: www2.brawngp.com

Echipa de Formula 1 Brawn GP, ai cărei piloţi au ocupat primele două poziţii în MP al Australiei, trebuie să renunţe la aproximativ 270 de angajaţi din cei 700.

"Este vorba despre 270 de slujbe pierdute. Acum suntem aproape 700 de oameni şi trebuie să reducem până la 430, aşa cum era predecesorul nostru în 2004", a anunţat duminică directorul executiv al echipei, Nick Fry. "Este un mare ghinion că trebuie să facem aşa ceva, dar există reglementări tehnice şi acum suntem o echipă privată", a adăugat acesta.

Brawn a înlocuit echipa Honda, după ce constructorul japonez a anunţat în luna decembrie a anului trecut să se retrage din competiţie din cauza crizei financiare globale. Regulamentul din Formula 1 s-a schimbat, iar echipele au nevoie de mai puţini angajaţi, după ce testările au fost interzise de la începutul sezonului până la finalul anului. Brawn este motorizată de Mercedes.

Cheltuielile estimate ale Honda în sezonul trecut din Formula 1 a fost aproape de 300 de milioane de dolari, iar Brawn funcţionează cu un buget mult mai mic, deşi sâmbătă a semnat un acord de sponsorizare cu Virgin Group.

Altfel, echipa Toyota va face apel la decizia oficialilor care l-au penalizat cu 25 de secunde pe Jarno Trulli, iar acesta a ajuns pe locul 12, deşi a terminat cursa pe locul 3. Italianul a fost sancţionat pentru că l-a depăşit pe Lewis Hamilton în timp ce pe circuit se afla safety car-ul. Trulli a afirmat că a făcut manevra deoarece a crezut că monopostul britanicului era defect. "Spre finalul cursei, Hamilton m-a depăşit, apoi a încetinit brusc şi a tras spre marginea drumului. Am crezut că are o problemă tehnică, aşa că l-am depăşit pentru că nu aveam ce altceva să fac", a explicat Trulli.
Mai multe articole despre:
Formula 1 MP al Australiei Brawn GP