MENIU

Ford România desfiinţează centrele de vânzări din ţară

Foto: primariacraiova.com

Ford România, filială a producătorului american de maşini, desfiinţează centrele regionale de distribuţie din ţară şi disponibilizează 91 de angajaţi, care vor avea însă şansa de a opta pentru continuarea activităţii în cadrul uzinei de la Craiova, au declarat pentru Business Standard surse din cadrul Ford România.

Decizia, aprobată luni de Consiliul de Administraţie al companiei, vizează centrele regionale din Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca.

"Vor fi desfiinţate toate centrele de distribuţie zonale şi vor fi disponibilizaţi 91 de angajaţi. Justificarea conducerii companiei a fost că 90 de procente din producţie vor fi exportate, iar strategia de vânzări nu este compatibilă cu ceea ce am avut în trecut. Încă de la sfârşitul anului trecut, când a fost lichidat complet stocul de maşini Daewoo, prin centrele regionale nu au mai fost vândute decât piese de schimb. Angajaţii disponibilizaţi fie vor primi un loc de muncă la uzina din Craiova, fie şase, nouă sau douăsprezece salarii compensatorii, în funcţie de vechime", au arătat sursele citate.

Potrivit acestora, salariaţii care se află în concediu medical sau de maternitate nu vor fi disponibilizaţi acum. Angajaţii care vor alege să fie mutaţi la uzina din Craiova vor primi acelaşi salariu pe care l-au avut la centrele de distribuţie, fără compensaţii suplimentare.

Mai multe articole despre:
Ford Ford România