MENIU

Focar de toxiinfecţie la Seminarul Teologic din Galaţi

Foto: lacasuriortodoxe.com

Zece elevi ai Seminarului Teologic din Galaţi au ajuns la spital după ce au mâncat alimente de la cantina instituţiei de învăţământ şi din pachetele primite de la enoriaşi.

Elevii Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi au început să se simtă rău şi ulterior au fost transportaţi la spital. Patru dintre ei, în vârstă de 14 ani, au fost internaţi la Spitalul de Pediatrie "Sfântul Ioan" din municipiu, iar alţi şase la Spitalul de Boli Infecţioase "Sfânta Cuvioasa Parascheva".

La momentul internării, elevii aveau febră puternică, dureri de stomac, crampe şi stări de vomă, a anunţat conducerea Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică din Galaţi. Între timp, trei dintre cei şase tineri internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase au fost externaţi deoarece se simţeau mai bine. Ceilalţi trei colegi, împreună cu cei patru de la Spitalul de Pediatrie, se află încă în unităţile medicale.

Medicii au recoltat probe biologice de la pacienţi pentru a stabili, prin analize de laborator, cauza îmbolnăvirii. Elevii le-au spus cadrelor medicale că, sâmbătă şi duminică, au mâncat la cantina Seminarului Teologic, dar au consumat şi pachete cu alimente primite de la enoriaşi.
Mai multe articole despre:
Galaţi elevi focar toxiinfecţie