MENIU

Flutur: Nominalizarea pentru postul de premier este atributul exclusiv al preşedintelui

Foto: RTV
Flutur a refuzat să precizeze care este mandatul cu care liderii partidului se vor prezenta în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat, la finalul şedinţei extraordinare a Biroului Permanent Naţional al PD-L, că principala preocupare a Guvernului este să asigure respectarea angajamentelor intenaţionale ale ţării până când preşedintele va face o nominalizare pentru postul de premier.

În cadrul şedinţei, democrat-liberalii au stabilit componenţa delegaţiei PD-L la consultările de la Cotroceni cu şeful statului. Gheorghe Flutur a anunţat că va fi o delegaţie de 12 persoane, printre care Emil Boc, Adriean Videanu, Theodor Stolojan, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan.

Flutur a refuzat să precizeze care este mandatul cu care liderii partidului se vor prezenta în faţa preşedintelui Traian Băsescu. Flutur a spus doar că desemnarea unui nou prim-ministru este o reponsabilitate a şefului statului şi că membrii cabinetului Boc sunt preocupaţi de gestionarea afacerilor curente ale ţării. 
 
"PD-L şi Guvernul sunt preocupaţi de gestionarea treburilor curente ale ţării. Socotim că este atributul exclusiv al preşedintelui ţării pentru a face nominalizare pentru primul-ministru. PD-L este interesat să gestioneze şi să respecte angajamentele interne şi internaţionale, angajamentele cu Uniunea Europeană şi cu Fondul Monetar Internaţional", a spus Flutur după şedinţa BPN al PD-L.