MENIU

Florin Prunea şi Cornel Penescu, trimişi în judecată pentru acte de corupţie

Foto: NewsIn

Florin Prunea şi Cornel Penescu au fost trimişi în judecată de procurorii DNA. În dosarul corupţiei din fotbal, care a fost depus la Tribunalul Argeş, sunt inculpate, în total, 14 persoane. Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 29 iunie.

Alături de Prunea şi Penescu, mai sunt acuzaţi de diverse fapte de corupţie Liviu Ilie Făcăleaţă, Dan Cristian Libertatu, Gheorghe Constantin, Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Marcel Lică, Aurelian Bogaciu, Gheorghiţă Pieca, Cristian Mincă, Daniela Cîrstina, Lucian Dan Cristian, Caia Sorin Cristian.

Ancheta DNA a început pe 13 aprilie, atunci când au fost reţinute mai multe persoane, în frunte cu finanţatorul echipei FC Argeş, Vornel Penescu.

Din rechizitoriul DNA reiese că este vorba de infracţiuni extrem de grave, pornind de la dare şi luare de mită, la organizarea într-un grup infracţional. 

Florin Prunea, directorul pentru Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, după ce ar fi primit de la Cornel Penescu 12.000 dolari pentru a interveni pe lângă membrii mai multor comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Argeş să scape de anumite sancţiuni.

În prezent se aşteaptă ca dosarul să primească un termen pentru a asista la prima şedinţă de judecată în cazul lotului Penescu.

Mai multe articole despre:
DNA corupţie Florin Prunea Cornel Penescu