MENIU

Florin Prunea s-a prezentat din nou, pentru audieri, la DNA Piteşti

Foto: NewsIn

Directorul pentru Relaţii Internaţionale al FRF, Florin Punea, a sosit, în această dimineaţă, în jurul orei 9:00, la DNA Piteşti, unde a fost audiat în scandalul de corupţie în fotbal declanşat luna trecută.

Întrebat de ziarişti dacă îşi va rezolva problemele astăzi, Prunea a răspuns: "Cred că da".

La sediul DNA Piteşti au mai fost aduşi şi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, precum şi preşedintele FC Argeş, Cristian Mincă.

În jurul orei 10:30, Cornel Penescu a ieşit din sediul DNA şi a fost transportat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Înainte de a se urca în duba Poliţiei, Penescu a declarat ziariştilor că este nevinovat şi că percheziţiile de la sediul ziarului său, Top, şi de la sediul postului său de televiziune, Argeş TV, sunt "un atac la adresa democraţiei".

Penescu a fost adus la sediul DNA pentru a i se pune în vedere că i s-a pus sechestru pe vila în care locuieşte împreună cu familia sa, precum şi pe apartamentul din cartierul Trivale, ambele locuinţe fiind evaluate la suma de 5 miliarde de lei vechi. Conform anchetatorilor şi avocaţilor apărării, statul ar trebui să recupereze această sumă care ar fi fost dată ca mită.

Joi, 14 mai, Prunea a mai fost audiat la sediul DNA Piteşti, timp de nouă ore. "Voi veni oricând dacă voi fi solicitat. Am venit să dau o declaraţie. Am stat atât de mult pentru că a mai fost audiat altcineva înaintea mea. M-au chemat să dau declaraţii legate de regulamentul de fotbal", a spus Prunea.

Surse judiciare au declarat, însă, pentru NewsIn, că directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a fost şi el pus sub acuzare pentru trafic de influenţă, după ce procurorii spun că el ar fi primit de la Cornel Penescu 12.000 de dolari pentru a interveni pe lângă membrii mai multor comisii din cadrul FRF pentru ca patronul FC Argeş să scape de anumite sancţiuni.

Joia trecută, pe 21 mai, el nu s-a prezenat la DNA, fiind prezent, în schimb, avocatul lui. Avocatul, Adrian Ion, a declarat că a venit pentru a depune nişte acte.

"Domnul Prunea nu va veni, astăzi, la DNA, pentru că nu a fost chemat. Eu am venit să depun nişte acte, pe care puteam să le depun şi ieri şi alaltăieri", a spus avocatul Adrian Ion, la intrarea în sediul DNA.

Avocatul a ieşit de la DNA după mai puţin de o oră. "Oricum, domnul Prunea este plecat în Serbia, la un congres UEFA. Reţineţi, vă rog, aspectul că este plecat, nu pentru că a fost trimis de FRF, ci pentru că a fost invitat de către cei de la UEFA. Momentan, am adus actele care mi s-au cerut şi, dacă va mai fi nevoie, voi mai reveni. În rest, nu ştiu dacă şi când va fi citat domnul Florin Prunea", a adăugat avocatul, la ieşirea din sediul DNA.