MENIU

Finala românească pentru Eurovision va fi o competiţie între autori de rock, pop şi manele

Foto: bestmusic.ro

Selecţia românească pentru Eurovision, în urma căreia va fi desemnată piesa care va reprezenta ţara noastră la finala de la Moscova, va fi o competiţie între autori consacraţi în rock, pop şi manele.

Printre autorii ale căror piese au fost alese anul acesta se numără Cornel Ilie, liderul formaţiei Vank, Costi Ioniţă, unul dintre "părinţii" manelelor, şi Marius Moga, care, la selecţia din 2007, a fost acuzat de plagiat.

Cornel Ilie are două piese înscrise în concurs - "Pleacă", interpretată de Tina (ex-Pops), care a primit cel mai mare punctaj din partea juriului (92 de puncte), şi "One last night", interpretată de Alexa.

Marius Moga are tot două piese în selecţia naţională pentru Eurovision: "Nu am cu cine", interpretată de Red Blondes, şi "Love was never her friend", interpretată de Dalma.

Costi Ioniţă, care a intrat în concurs cu trei piese, este compozitorul şi interpret al uneia dintre acestea ("Can you forgive"), celelalte două piese fiind interpretate de Blaxy Girls ("Dear Mama") şi IMBA ("Round & round"), trupe impresariate chiar de el.

Piesele pot fi ascultate, de vineri după-amiază, pe site-ul Televiziunii Române.

Mai multe articole despre:
România concurs finala Eurovision concurenţi