MENIU

FINAL / FC Timişoara - Rapid 1-0

Foto: NewsIn

Unul dintre cele mai importante meciuri ale etapei a III-a s-a jucat vineri seară, pe Bega, fiindcă peste doar patru zile pe stadionul Dan Păltinişanu vine VfB Stuttgart. Timişoara a învins Rapidul, iar Sabău rămâne neînvins pe banca Timişoarei.

Banatul fierbe, echipa fanion s-a instalat provizoriu pe primul loc al Ligii I. FC Timişoara a câştigat cu 1-0 în faţa Rapidului şi abordează cu încredere maximă manşa tur cu VfB Stuttgart. În schimb, Rapidul rămâne cu punctele de după victoria asupra Iaşiului.

Componenţa formaţiilor

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Cisovsky, Nibombe - Stancu, Alexa (Scutaru 74), Bourceanu, Artiom Karamian - Parks (Magera 46), G. Bucur (Goga 90), Arman Karamian. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Rapid: Marinescu - Păun (Helder 66), Iencsi, M. Constantin, Mardare - C. Lazăr, Matici (Djalovic 59), Cesinha, Spadacio - Buga (Herea 78), Joao Pinto. Antrenor: Viorel Hizo.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+1 Nibombe reia cu capul peste poarta lui Marinescu, o centrare venită din corner.

Min. 89 Arman Karamian centrează la întâlnire pentru Gigel Bucur, iar golgeterul Timişoarei reia peste bară, din patru metri.

Min. 84 Mardare îl faultează pe Gigel Bucur la 18 metri de poarta Rapidului. Execută Arman Karamian, în zid, mingea revine la Cisovsky, dar acesta trimite peste bară.

Min. 82 Cisovsky intervine în propriul careu, în faţa lui Joao Pinto, dar e gata să-şi dea autogol. Pantilimon intervine şi scoate balonul de lângă bară.

Min. 80 Arbitrul Marius Avram le anulează timişorenilor un gol, pe motiv de ofsaid. Semnalizarea asistentului Sebastian Gheorghe este corectă.

Min. 78 Viorel Hizo şi-a epuizat schimbările. Ultimul introdus a fost Herea, în locul lui Buga.

Min.75 Spadacio trage modest de la 20 de metri, pe lângă poartă.

Min. 69 Helder centrază prea aproape de poartă, la semiînălţime, dar Djalovic nu poate ajunge mingea care se scurge în afara terenului de joc.

Min. 67 Costin Lazăr ia o acţiune pe cont propriu, îşi depăşeşte doi adversari, ajunge la 18 metri de poarta lui Pantilimon şi şutează puternic, însă peste transversală.

Min. 63 Mardare trage de la peste 30 de metri, Pantilimon este surprins şi respinge greşit în faţă, până la Joao Paolo Pinto, care însă şutează slab, în braţele portarului gazdelor. A fost cea mai mare ocazie a Rapidului în repriza secundă.

Min. 61 Arman Karamian centrază pe jos la marginea careului de şase metri rapidist, Stelian Stancu se plasează la colţul scurt, dar nu poate relua spre poartă.

Min. 56 Artiom Karamian centrează în careul oaspeţilor, dar Mardare respinge în corner, din faţa lui Gigel Bucur.

Min. 49 Prima fază de poartă a reprizei se desfăşoară în terenul gazdelor, însă apărătorii bănăţeni se descurcă bine la un corner al Rapidului.

Min. 43 Bonfim îl faultează pe Mardare la 25 de metri de buturile lui Pantilimon. Lovitura liberă este executată de Spadacio direct în braţele goalkeeper-ului bănăţean.

Min. 39 Pantilimon nu poate să reţină un şut bombă al lui Spadacio, de la 30 de metri, dar Buga recuperează mingea cu preţul unui fault în atac.

Min. 37 Cesinha îl găseşte liber pe stânga pe Spadacio, acesta avansează spre careu şi trage la colţul scurt, dar Pantilimon scoate în corner.

Min. 32 Cisovsky reia cu capul pe lângă bară centrarea venită din lovitura de colţ.

Min. 31 Bourceanu îşi croşetează patru adversari la marginea careului rapidist şi şutează pe jos, la rădăcina barei, dar Marinescu scoate în corner.

Min. 25 Meciul este fragmentat de multe accidentări.

Min. 22 Stelian Stancu trage mult peste, din afara careului.

Min. 19 Lovitură liberă pentru FC Timişoara, de la 17 metri de poarta lui Marinescu. Gigel Bucur şutează peste bară.

Min. 13 Parks trece pe lângă deschiderea scorului, luftând la şase metri de poarta lui Marinescu. În acţiunea de respingere a balonului, Iencsi îl loveşte, astfel că jucătorul costarican are nevoie de îngrijiri medicale.

Min. 8 Rapid începe mai bine şi şi-a creat deja câteva situaţii la poarta lui Pantilimon. Portarul gazdelor are o intervenţie de excepţie la o execuţie a lui Mardare, după un corner.