MENIU

FINAL / Şahtior Doneţk - Werder Bremen 2-1. Lucescu şi Raţ au câştigat Cupa UEFA!

Foto: uefa.com

375.000 de euro de jucător şi o jumătate de milion pentru antrenor! Sunt primele record pe care le vor încasa Lucescu şi ai săi după ce ai cucerit Cupa UEFA. În finala cu Werder Bremen, scor 2-1, Raţ a fost titular la Şahtior. După 90 de minute scorul a fost 1-1.

ŞAHTIOR DONEŢK - WERDER BREMEN 2-1

Componenţa echipelor:

Şahtior: Pyatov - Srna, Kucher, Cigrinski, Raţ - Lewandowski, Fernandinho - Ilsinho (Gai ), Jadson (Duljaj 111), Willian - Luiz Adriano (Gladky 90). Antrenor: Mircea Lucescu.

Werder Bremen:
Wiese - Fritz (Pasanen 94), Prodl, Naldo, Boenisch - Niemeyer (Tziolis 102), Frings, Baumann, Ozil - Pizarro, Rosenberg (Hunt 77). Antrenor: Thomas Schaaf.

Arbitri: Luis Medina Cantalejo - Jesus Calvo Guadamuro, Roberto Diaz, Perez Del Palomar - Alfonso Perez Burrull (toţi din Spania)

Stadion: Sukru Saracoglu, Istanbul.

Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 119 Werder înscrie, dar golul nu este validat, după un fault în atac comis de Pizarro.

Min. 112 Cu opt minute înainte de final, cei de la Werder cer penalty, dar Medina Cantalejo lasă jocul să continue.

Min. 105 S-a încheiat prima repriză a prelungirilor.

Min. 90 Pizarro a trimis mingea în plasă, însă după o pasă a lui Ozil, care fusese semnalizat în ofsaid, astfel că golul nu a fost validat.

Min. 83 Meciul pare să se îndrepte spre prelungiri. Şahtior insistă mai mult în atac, în timp ce Werder pare să aştepte cele două reprize suplimentare.

Min. 78 Pizarro a reluat cu capul pe spate, la o lovitură liberă executată de Ozil, Pyatov a respins cu dificultate, iar nou intratul Hunt a trimis alături din apropiere. Ocazie uriaşă pentru Bremen, Şahtiorul lui Lucescu scapă însă basma curată.

Min. 60 Werder Bremen a preluat iniţiativa şi şi-a împins tot mai mult adversarul spre propriul careu, expediind câteva şuturi periculoase spre poarta apărată de Pyatov, blocate de defensiva echipei lui Lucescu, care arată din ce în ce mai îngrijorat pe bancă.

Min. 50 Ca şi în prima repriză, Şahtior a început mai bine jocul, iar Srna a fost la un pas de a aduce echipa lui Lucescu în avantaj, cu un şut din afara careului, la colţul scurt. Wiese şi-a arătat, însă, clasa şi a respins foarte bine, reuşind să menţină egalitatea.

Min. 45+2 Şahtior a trecut pe lângă 2-1 chiar înainte de pauză. Lewandowski nu a reuşit să ajungă primul la un balon centrat de Ilsinho  de pe dreapta, iar un apărător al gazdelor a respins.

Min. 42 Lewandowski a trimis un şut năpraznic din afara careului, însă portarul Wiese şi-a intrat în rolul de salvator al nemţilor şi a respins.

Min. 20 După startul lansat al celor de la Şahtior, Werder Bremen a început să echilibreze balanţa şi să se apropie mai periculos de poarta lui Pyatov.

Min. 15 Nemţii nu mişcă în front în faţa pressing-ului susţinut al elevilor lui Lucescu şi până acum nu au reuşit nicio acţiune care să semene panică în careul ucrainenilor.

Min. 6 Şahtior a început meciul mai bine, iar Luiz Adriano are o uriaşă ocazie de gol, însă şutul său de la 16 metri a trecut milimetric pe lângă poarta lui Wiese.

 

Mircea Lucescu a revenit la Istanbul după 5 ani, pregătit să pună mâna pe cel mai preţios trofeu al carierei, Cupa UEFA. Lucescu mai are în palmares Supercupa Europei, pe care a cucerit-o în 2000, pe vremea când îi antrena pe Hagi şi Popescu la Galatasaray.

"Cred că este un eveniment la care am ajuns în mod normal. Puteam să o facem acum doi ani, sau în urmă cu 18 cu Dinamo Bucureşti", a declarat Mircea Lucescu.

Ambele formaţii au ajuns în ultimul act după ce au eliminat în semifinale echipe din propria ţară. Şahtior a trecut de Dinamo Kiev, iar Werder de Hamburg.

Finala este transmisă în 63 de ţări, printre care se află şi România. La eveniment vor fi prezenţi 660 de jurnalişti şi 120 de fotografi.