MENIU

FIFA vrea să interzică rugăciunile pe terenul de fotbal

Foto: www.as.com

FIFA studiază posibilitatea de a interzice orice manifestare publică a credinţei la Cupa Mondială din Africa de Sud. Acest lucru nu este, însă, pe placul Vaticanului.

După Cupa Confederaţiilor, fotbaliştii naţionalei Braziliei, în frunte cu Kaka, s-au rugat împreună, după ce s-au impus în faţa naţionalei SUA, iar acest gest a stârnit comentariile preşedintelui federaţiei din Danemarca, Jim Stjerne Hansen, care a atras atenţia că "religia nu are loc în fotbal".

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a luat atitudine şi a admonestat Brazilia, o ţară cu 125 de milioane de catolici. La fel ca în 2002, când Brazilia a primit avertisment din aceeaşi cauză.

FIFA consideră că prin interzicerea manifestărilor cu caracter religios ar putea ajuta la evitarea problemelor, însă şi-a atras critici de la Vatican.

"Este o greşeală să văduveşti fotbalul de valorile etice pe care religia creştină şi Biserica Catolică le apără de secole. Sper ca această decizie să fie regândită", a spus Eddio Constantini, preşedintele Fundaţiei Ioan Paul al II-lea.

Forul fotbalistic mondial nu vrea să interzică doar rugăciunile, ci şi ca jucătorii să poarte tricouri cu mesaje religioase gen "Eu cred în Iisus", cum a fost cazul brazilienilor. Vizate sunt toate religiile, nu doar cele creştine, astfel că, la fel ca Vaticanul, musulmanii critică intenţia FIFA.
Mai multe articole despre:
FIFA musulmani religie Vatican credinţă CM 2010