MENIU

Ferrari va oficializa legitimarea lui Fernando Alonso

Foto: www.singaporegp.org

După ce la sfârşitul anului trecut se anunţa că fostul campion mondial Fernando Alonso va concura pentru Ferrari, fără ca informaţia să fie, însă, confirmată, cotidianul spaniol AS a anunţat, miercuri, că anunţul oficial privind semnarea contractului va fi făcut pe 11 septembrie, când va avea loc, pe circuitul de la Monza, Marele Premiu al Italiei. Totuşi, nimeni de la Ferrari nu a dorit să comenteze zvonurile privind aducerea lui Alonso.

Potrivit As, acordul dintre Alonso şi Ferrari este aproape finalizat, iar pilotul spaniol ar urma să semneze cu Scuderia un contract pe perioada 2010 - 2014. Jurnaliştii spanioli nu au reuşit, însă, să afle, care dintre actualii piloţi de la Ferrari îi va lăsa locul lui Alonso.

Italienii de la Gazzetta dello Sport consideră că un indiciu privind faptul că Alonso va concura de la anul pentru Ferrari îl constituie faptul că Scuderia a decis să organizeze la Valencia tradiţionalele Finale Mondiale, festivitate programată între 12 şi 15 noiembrie, la 10 zile după încheierea ediţiei 2009 a Campionatului Mondial de Formula 1.

Fost campion mondial în 2005 şi 2006 cu Renault, odată cu plecarea la McLaren-Mercedes Alonso a început o perioadă nu tocmai bună. În primul an după plecarea de la Renault, spaniolul a ocupat locul 3 în clasamentul mondial al piloţilor, pentru ca în 2008 el să ocupe doar poziţia a cincea.

În actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, Fernando Alonso ocupă locul 9, cu 11 puncte în opt etape.

Mai multe articole despre:
Formula 1 Fernando Alonso Ferrari