MENIU

Femeia suspectă de gripă porcină spune că a intrat în contact cu 40 de persoane

Bazac: Principalul simptom al gripei este febra mare
foto: NewsIN
Bazac: Nu orice contact cu persoana bolnavă înseamnă transmiterea bolii

Femeia de 30 de ani suspectă de gripă porcină, internată în prezent la Institutul "Matei Balş", spune că a intrat în contact, în ultimele zile, cu 40 de persoane, a precizat ministrul Sănătăţii, Ion Bazac.

Potrivit lui Bazac, ancheta epidemiologică de depistare a persoanelor care au intrat în contact cu femeia a început marţi seara, la ora 23.00. La anchetă, autorităţile române colaborarează şi cu Ambasada SUA la Bucureşti.

Femeia s-a întors de la New York pe 23 mai, după ce a făcut escală la Paris.

"S-a prezentat la Institutul

Ministrul a atras atenţia că nu trebuie să se confunde simptomatologia gripei sezoniere cu cea a gripei porcine. "Principalul simptom  al A(H1N1) este febră foarte mare cel puţin 38 de grade. Atunci oamenii trebuie să se prezinte la medic", a spus ministrul Sănătăţii care a anunţat că planul de pandemie elaborat de epidemiologi a fost aprobat de toate instituţiile abilitate.  

Ministrul a dat asigurări că nu orice contact cu persoana îmbolnăvită înseamnă o transmitere a bolii. În sprijinul afirmaţiei sale, ministrul a povestit că persoana bolnavă din Turcia a călătorit în avion opt ore lângă un cetăţean american care, ulterior, a ajuns la Bucureşti. Acesta a fost identificat şi supus testelor, iar rezultatul a fost negativ.   

Citeşte şi: 

În avionul cu care a venit în România femeia cu gripă porcină au fost 93 de pasageri

 

 

Mai multe articole despre:
spital Ion Bazac gripă porcină