MENIU

FC Vaslui a reintrat în lupta pentru Europa League, alături de Steaua şi Rapid

Foto: NewsIn

FC Vaslui a reintrat în lupta pentru Europa League, alături de Steaua şi Rapid, în urma victoriei de pe teren propriu în faţa giuleştenilor, scor 1-0.

Deşi s-a jucat pe contre, meciul nu a avut un ritm strălucit, fiind lipsit de ocazii de gol, dar şi de faze de atac spectaculoase, cele două echipe rezumându-se la o luptă surdă în zona mediană.

Până la urmă vasluienii au fost cei care au deschis scorul, Burdujan învingându-l pe Andrade cu un şut cu dreptul de lângă Perjă la colţul lung.

în finalul meciul s-au înregistrat câteva minute de asediu al rapidiştilor la poarta lui Kuciak. Herea din foarfecă pe spate, Spadacio cu un şut din 16 metri, Mardare cu o torpilă de la 40 de metri şi iar Spadacio cu o execuţie magnifică de la 35 de metri, n-au reuşit să marcheze.

Caseta tehnică: 

FC VASLUI - RAPID 1-0 (Burdujan 36)

FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Zubar, Farkaş, Hugo Luz - Ljubinkovic, Genchev, Milisavljevic (Bălace 46) - Wesley - Burdujan (Pavlovic 74), Temwanjera (Kirovski 87). Antrenor: Cristi Dulca.

Rapid: Andrade - Maftei, Fernandes, Mardare, Perjă - Herea (Răduţă 79), Ivelja, C. Lazăr, Cesinha (Şt. Grigorie 58) - Spadacio, Djalovic (Ioniţă 83). Antrenor: Viorel Hizo.

Cartonaşe galbene: Temwanjera 7 / Perjă 59

Arbitri: Gerharg Grobelnik - Andreas Fellinger, Harald Ruiss (toţi din Austria)

Stadion: Municipal; Spectatori: 6.000

În urma acestui rezultat, FC Vaslui rămâne pe locul 8 în clasament, cu 54 de puncte, la fel ca Rapid, aflată pe poziţia imediat superioară, ca urmare a unui golaveraj pozitiv. Pentru a se califica în Liga Europa, gruparea vasluiană trebuie să învingă etapa viitoare în deplasarea de la Universitatea Craiova, iar Steaua, aflată pe locul 6, primul care permite participarea în cupele europeană, să nu câştige jocul cu Unirea Urziceni. În aceeaşi situaţie se află şi Rapidul, care însă trebuie să profite şi de un posibil pas greşit al Vasluiului deoarece moldovenii au avantajul meciurilor directe.

Vezi cum s-a desfăşurat partida FC Vaslui - Rapid, scor 1-0

Mai multe articole despre:
Liga I Rapid FC Vaslui etapa a 33-a