MENIU

FC Timişoara - Sabău: Putem şi trebuie să câştigăm cu Steaua

Foto: NewsIn

Antrenorul echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, este convins că bănăţenii au resursele necesare pentru a se impune în faţa Stelei, ceea ce le-ar asigura menţinerea pe primul loc în Liga I.

"Putem şi trebuie să câştigăm ca să rămânem pe primul loc. Ne trebuie minte şi inteligenţă, nu numai alergare, pentru că nu aşa se câştigă un meci. Trebuie să nu le lăsăm spaţii mari", a spus Sabău, adăugând că susţinerea publicului va fi un atu important.

Tehnicianul le-a atras atenţia jucătorilor săi asupra faptului că Steaua joacă foarte bine în deplasare: "Este un meci important, între două echipe cu obiective ambiţioase. Steaua, din cinci meciuri în deplasare a câştigat patru şi a făcut un egal, a marcat nouă goluri şi a primit doar două. Este o echipă cu un joc la aşteptare, cu contraatacuri periculoase şi cu jucători de calitate, însă şi noi suntem o echipă bună, ştim să jucăm şi nu întâmplător suntem pe primul loc".

Sabău a vorbit şi despre meciul cu Anderlecht, programat joi, în Liga Europa. El a subliniat că pentru a profita de depunctarea celor de la Dinamo Zagreb, FC Timişoara este obligată să câştige cu belgienii.

La meciul cu Steaua, programat duminică, la ora 21.45, în etapa a 12-a a Ligii I, Sabău nu va conta pe portarul Supic, recent transferat de Timişoara.

Altfel, tehnicianul bănăţenilor a ironizat ideea preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, care le recomanda jucătorilor să nu mai scuipe pe gazon, pentru a preveni răspândirea gripei porcine: "E greu să schimbi de la o zi la alta unele obiceiuri ale unor jucători. Dacă îţi pute gura, atunci trebuie să scuipi, nu ai ce face".