MENIU

FC Timişoara - Balint afirmă că vrea o mai mare implicare în joc a mijlocaşului Alex Curtean

Foto: www.ziare.com

Tehnicianul formaţiei FC Timişoara, Gabi Balint, a declarat, joi, că este mulţumit de randamentul mijlocaşului Alexandru Curtean, însă aşteaptă de la acesta forma excelentă pe care a arătat-o în tur, atunci când a reuşit şase goluri pentru gruparea din Mediaş.

"Curtean are calităti, fără doar şi poate. Are însă nevoie de puţin timp, este şi foarte tânăr. Nu pot să mă declar nemulţumit de el. Aştept să văd randamentul pe care l-a arătat la Mediaş, însă cu timpul şi asta va veni. Este un jucător serios, foarte disciplinat tactic, aştept de la el şuturi de la distanţă, de asemenea şi acţiuni individuale, deoarece are calităţi în acest sens", a spus Balint, conform site-ului oficial al clubului.

Tehnicianul a mai afirmat că i-a plăcut dăruirea jucătorilor săi în amicalul cu Cracovia Kracow, scor 2-1, asta în ciuda faptului că adversarii au fost mai bine pregătiţi fizic: "Trebuie să luăm ce a fost bun în acest meci, în ciuda gazonului şi a vremii potrivnice. În campionat ne putem întâlni cu astfel de terenuri, cu asemenea timp. Important este că jucătorii s-au dăruit, că au dorit foarte mult să câştige această partidă. S-au ridicat la nivelul de lupta al polonezilor, chiar dacă ei au fost mai puternici din punct de vedere fizic. Mi-a plăcut asta, că jucătorii noştri s-au dăruit foarte mult. Este adevarat că spectacolul şi acţiunile cursive au lipsit, dar trebuie să te adaptezi pe un astfel de teren. Ploaia care a nu a contenit multă vreme ne-a făcut să jucăm cu mingi lungi, la bătaie".

Despre eventualele schimbari din lotul cu care va aborda returul de campionat, tehnicianul Balint a mai declarat: "Acesta este lotul cu care vom continua. Toţi sunt jucători care pot evolua în primul 11. Vom fi foarte atenţi la randamentul pe care-l vor oferi în meciurile amicale. Trebuie să ne consolidăm echipa de start a returului, trebuie să se lege şi relaţiile de joc".

Autor al unui gol în partida cu polonezii, atacantul Arman Karamyan a afirmat că dedică reuşita băiatului său, născut la sfârşitul anului trecut: "Sunt bucuros pentru primul meu gol din 2009. A fost un meci greu, pe o vreme dificilă, însă este important că am câştigat. Chiar şi dacă a fost joc amical, astfel de victorii contează, deoarece îţi dau încredere. Aş vrea ca acest gol să îl dedic familiei mele, dar în mod special băiatului meu, David, născut la finele anului trecut".
Mai multe articole despre:
Gabi Balint FC Timişoara Alexandru Curtean