MENIU

FC Timişoara - Ajax 1-2 (FINAL). Bănăţenii afară din Europa!

<descriere>

FC Timişoara este eliminată din Liga Europa, după ce a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul de pe teren propriu cu Ajax Amsterdam, din etapa a 5-a a grupei A.

FC TIMIŞOARA - AJAX AMSTERDAM 1-1

Componenţa echipelor:

FC Timişoara: Pantilimon - Mera, Bonfim, Scutaru - Bourceanu, Alexa - Stancu, Magera (Parks 54), Artiom Karamian - Goga (Maxim 73), G. Bucur (Taborda 65). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Ajax: Stekelenburg - Van der Wiel (Silva 64), Alderweireld, Vertonghen, Anita (Sulejmani 60) - Eyong Enoh, De Zeeuw, Donald - Suarez, Pantelic, Emanuelson (Oleguer 46). Antrenor: Martin Jol.

Arbitri: Paolo Tagliavento - Massimiliano Grilli, Elenito Di Liberatore - Andrea de Marco, Emidio Morganti - Domenico Celi (toţi din Italia)

Delegat UEFA: Michal Listkiewicz (Polonia)

Observator UEFA: Zoran Petrovic (Serbia)

Cele mai importante momente ale meciului:

Min. 90+6 Fluier final. FC Timişoara este eliminată din Liga Europa.

Min. 90 Silva şutează puternic de la 25 de metri, puţin pe lângă poarta lui Taborda.

Min. 78 Taborda iese pe sub o centrare, dar Suarez nu este atent şi nu reuşeşte să fie periculos.

Min. 74 Sulejmani mai trimite o dată în transversală, după o lovitură de colţ.

Min. 69 Bară pentru Ajax, la un şut al lui Sulejmani.

Min. 65 Suarez ratează şi a doua lovitură de la 11 metri, a tras la fel ca la primul penalty, iar Taborda a apărat. Scorul rămâne 1-2.

Min. 61 Încă un penalty pentru Ajax şi cartonaş roşu pentru portarul Costel Pantilimon, care a faultat din postură de ultim apărător. Între buturi intră Pedro Taborda, care îl înlocuieşte pe Gigel Bucur.

Min. 51 Pantilimon ţine Timişoara în joc, apărând lovitura de la 11 metri executată de Suarez. FC Timişoara - Ajax 1-2.

Min. 50 Penalty pentru Ajax şi cartonaş roşu pentru Eder Bonfim, după un fault asupra lui Donald.

Min 47 Timişoara replică prin Alexa, care trimite cu capul pe spate, puţin alături.

Min. 46 GOL Ajax! Marko Pantelic aduce Ajaxul în avantaj, înscriind cu un şut de la marginea careului, imparabil pentru Pantilimon. FC Timişoara - Ajax 1-2.

Min. 46 S-a reluat jocul pe \"Dan Păltinişanu\".

Min. 45+2 Pauză la Timişoara.

Min. 36 Stekelenburg iese din careu pentru a respinge cu capul o minge degajată de Pantilimon.

Min. 33 Ocazie mare pentru Timişoara. Bourceanu a intrat în careu pe dreapta, a centrat pentru Karamian, iar armeanul a şutat bine din centrul careului, însă Stekelenburg a intervenit salvator.

Min. 31 Suarez este omul negru pentru FC Timişoara. Căpitanul \"lăncierilor\" a trimis milimetric pe lângă poartă, din 3 metri, după o centrare de pe dreapta.

Min.  23 Gol anulat pentru Ajax. Pantelic a trimis mingea în poartă, dar centralul italian Tagliavento nu l-a validat, deoarece a fost precedat de un henţ.

Min. 21 Pantilimon scoate de lângă bară o lovitură liberă bătută bine de Suarez, de la 25 de metri.

Min. 15 Ocazie mare pentru Timişoara! După o nesincronizare între Pantelic şi Stekelenburg la o lovitură liberă, mingea ajunge la Mera, care şutează doar în atacantul olandezilor.

Min. 12 Van der Wiel trimite puţin pe lângă poartă, după un corner.

Min. 8 GOL Ajax! Suarez a primit o pasă la marginea careului, a intrat în suprafaţa de pedeapsă, l-a întors pe Karamian şi a înscris pentru 1-1. FC Timişoara - Ajax 1-1.

Min. 2 GOOOL FC Timişoara! Dorin Goga deschide scorul cu un şut în diagonală, de la marginea careului. FC Timişoara - Ajax 1-0.

Min. 1 A început partida.