MENIU

FC Dinamo se delimitează de acţiunile cu caracter rasist ale suporterilor

Foto: NewsIn

FC Dinamo a dat publicităţii, vineri, o scrisoare deschisă prin care se delimitează de acţiunile cu caracter rasist ale suporterilor de la meciul cu Rapid, disputat miercuri în sferturile de finală ale Cupei României.

Conducerea grupării din Şoseaua Ştefan cel Mare subliniază în documentul publicat pe site-ul oficial, că dezaprobă scandările la care au apelat atât fanii "roş-albilor", cât şi cei rapidişti, care au făcut în repetate rânduri referiri ironice la foste glorii ale clubului dinamovist trecute în nefiinţă.

"Ne delimităm fără echivoc de scandările unor grupuri de spectatori, care au avut loc în zona rezervată suporterilor dinamovişti şi care au fost interpretate ca având un caracter discriminatoriu sau conţinând elemente rasiale", se arată în scrisoarea deschisă a FC Dinamo, adresată Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi FC Rapid.

În scrisoare se mai precizează că "FC Dinamo este străin de asemenea atitudini şi face cunoscut public că în rândul angajaţilor săi şi al lotului de jucători se regăsesc cetăţeni de diferite etnii şi că nu practică nici o discriminare pe criterii etnice". De asemenea, FC Dinamo subliniază că scandările suporterilor dinamovişti şi rapidişti de la partida din Cupa României "aparţin unui arsenal «specific», nu au fost niciodată şi nu se doresc a fi manifestări rasiale", însă, totodată, face apel către proprii suporteri să renunţe pe viitor la orice gest care ar putea fi interpretat în devafavoarea lor sau a clubului "inclusiv de către cei care nu ştiu să piardă".

Clubul Rapid a solicitat, joi, comisiilor abilitate ale FRF să ia măsuri împotriva grupării Dinamo, după ce la meciul din Cupa României dintre cele două formaţii, fanii alb-roşiilor au afişat bannere şi au scandat lozinci cu caracter rasist la adresa giuleştenilor. Giuleştenii au cerut şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să se sesizeze în acest caz şi să ia măsurile corespunzătoare.

Dinamo a învins Rapid cu scorul de 4-2, miercuri seară, la Piteşti, în sferturile de finală ale Cupei României, şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. Suporterii celor două echipe s-au bătut înainte de startul partidei, iar unii dintre ei au fost arestaţi. În timpul jocului suporterii dinamovişti au afişat mai multe bannere cu conţinut rasist şi au scandat mesaje cu acelaşi caracter la adresa "alb-vişiniilor".