MENIU

FBI a arestat un avocat acuzat de o înşelăciune de 1,2 miliarde de dolari

cătuşe

Avocatul, o prezenţă foarte cunoscută inclusiv în mediile politice de la Washington, s-a predat autorităţilor după ce FBI l-a dat în urmărire.

Un avocat american a fost arestat în Statele Unite pentru o fraudă de peste 1,2 miliarde de dolari. Scott Rothstein, în vârstă de 47 ani, este acuzat că a realizat o schemă de tip Ponzi, în genul celei folosite de celebrul escroc Bernard Madoff.

Avocatul, o prezenţă foarte cunoscută inclusiv în mediile politice de la Washington, s-a predat autorităţilor după ce FBI l-a dat în urmărire. Rothstein este acuzat că a înşelat sute de oameni pe care i-a convins să îi dea banii pentru a-i investi în plasamente profitabile. Avocatul a transformat însă business-ul într-o schemă în care muta banii dintr-un cont în altul, reuşind astfel să adune, în ultimii 4 ani, o adevărată avere.

Frauda a ieşit la iveală după ce, la fel ca în cazul Madoff, mai mulţi investitori i-au cerut să le înapoieze banii. Potrivit presei americane, Scott Rothstein s-a declarat nevinovat însă riscă până la 100 de ani de închisoare. Citeşte mai mult pe money.ro

Mai multe articole despre:
fraudă FBI Washington Bernard Madoff MONEY.ro