MENIU

Fals în acte grosolan la MTS în scandalul "2 Mai"

Foto: Realitatea.net

Licitaţia cu privire la "2 Mai" a fost trucată, multe documente fiind refăcute ulterior cu girul ministrului Monica Iacob Ridzi, susţine Gazeta Sporturilor.

Mai mult de 20 de persoane din Ministerul Tineretului şi Sportului sunt anchetate de DNA în afacerea "2 Mai". Conform Gazetei Sporturilor, o serie de documente oficiale ale MTS au fost falsificate pentru a acoperi neregulile, pe unele dintre ele aflându-se chiar semnătura fostului minstru Monica Iacob Ridzi.

Sursa citată suţine că banii au fost acordaţi de fapt celor două firme, Aristan şi Mark, prin încredinţare directă şi nu prin selecţie de oferte, documentaţia fiind refăcută în acest sens ulterior semnării contractelor. Auditul intern a relevat dispariţia mai multor documente, cel mai relevant fiind "anunţul de participare" la acea selecţie de oferte.

O nouă dovadă a semnării "cu premeditare" a acestor contracte este faptul că mai multe materiale promoţionale legate de evenimentele coroborate zilei de "2 Mai" au fost realizate, cu tot cu sigle, cu mult înaintea atribuirii contractelor.