MENIU

Faceţi cunoştinţă cu \"pacientul zero\" în cazul gripei porcine

Foto: cnn.com

Într-un sătuc flancat de crescătorii de porci, din Mexic, se află băieţelul pe care oficialii mexicani îl consideră \"pacientul zero\" al gripei porcine. Edgar Hernandez, de numai cinci ani, este primul caz confirmat de infectare cu gripă porcină din întreaga lume.

Familia băieţelului trăieşte în localitatea La Gloria, cu o populaţie de 3.000 de suflete, din statul Veracruz. Gripa a izbucnit în Veracruz pe data de 2 aprilie, iar testele medicale au confirmat că Edgar a fost singurul pacient din această zonă care era infectat cu tipul de virus H1N1. 

Toţi ceilalţi oameni din Veracruz aveau numai o gripă comună. Medicii nu s-au întors la analizele lui Edgar decât atunci când o nouă tulpină de gripă a fost detectată în alte zone ale ţări, ea fiind similară cu cea descoperită la băieţel. Edgar a reuşit să facă faţă simptomelor gripei porcine şi spune, încrezător, că a fost ajutat de faptul că mănâncă multă îngheţată.

Mama băiatului dă vina pe o fermă mare de porci din zonă pentru îmbolnăvirea lui Edgar. Oficialii mexicani au făcut deja teste la respectiva fermă, dar nu au descoperit dovezi că aici ar exista tipul de virus H1N1.