MENIU

Expoziţie de măşti şi costume, la ICR Veneţia

Foto: virtualtourist.com

"Ea la oglindă" este numele expoziţiei româncei Irina Ciurea care va avea loc în cadrul binecunoscutului Carnaval de la Veneţia. Anunţul a fost făcut de Institutul Cultural din Veneţia.

Expoziţia a început marţi, cu trei zile, înaintea Carnavalului şi se va încheia pe 24 februarie. Artista propune o recompunere a recuzitei de gală specifice carnavalului: măşti, corsaje, peruci, accesorii. Folosind măştile şi costumele, şi încearcă să trasmită ideea unei societăţi moderne care pune accent pe ambalaj şi prezentare, în detrimentul conţinutului.

Vernisajul "Ea în oglindă" va avea loc la Palazzo Correr, la sediul Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia. Autoarea este o artistă în vârstă de 31 de ani, născută în România, absolventă a Universităţii de Arte din Bucureşti, secţia sculptură, şi posesoarea unei burse de studiu la faimoasa „Accademia di Brera” din Milano. Irina Ciurea locuieşte şi lucrează în oraşul Vernasca din regiunea Piacenza.

Ediţia din acest an a Carnavalului de la Veneţia se desfăşoară în perioada 13-24 februarie, sub tema "Sensation 6 Sensi x 6 Sestieri", pentru a pune în valoare personalitatea fiecăruia dintre cele şase cartiere ale oraşului din lagună: Cannaregio, Santa Croce, Dorsoduro, San Marco, Castello şi San Polo. Cu această ocazie piaţa San Marco va fi transformată într-un salon veneţian deschis pe întreaga durată a Carnavalului, ideea aparţinând directorului artistic Marco Balich.
Mai multe articole despre:
expoziţie Veneţia măşti