MENIU

EXCLUSIV REALITATEA.NET: Cel mai important martor în dosarul arbitrilor este patronul unei case de schimb valutar

Foto: zf.ro

Cel mai important martor în dosarul arbitrilor de fotbal, Mircea Ştefan Paşol, este patronul unei case de schimb valutar din Braşov. Potrivit acestuia, Liviu Făcăleaţă cumpăra valută de la el la fiecare sfârşit de săptămână, atunci când se disputau meciurile de fotbal în Liga I Realitatea TV.

Mircea Paşol a dat autorităţilor mai multe buletine de schimb valutar din care reiese că, înainte de disputarea meciurilor de fotbal în Liga I , Liviu Făcăleaţă a cumpărat dolari americani.

"În urma audierii în calitate de martor a lui Paşol Mircea Ştefan, administrator la SC Bachide Prodcom SRL Braşov a rezultat că inculpatul Făcăleaţă Liviu Ilie a cumpărat săptamânal sume în valută, în special la sfârşit de săptămână când se disputau meciurile de fotbal în Liga I Realitatea TV", se precizează în motivarea DNA.

Liviu Făcăleaţă este şeful lanţului de magazine deţinut de Cornel Penescu, reţinut pentru o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată. Cererea de eliberare sub control judiciar a directorului hipermarketului PIC Liviu Făcăleaţă s-a judecat marţi, de 28 aprilie, după ce avocatul său a cerut la Tribunalul Argeş un nou termen, pentru a putea pregăti apărarea.

Patru arbitri şi un observator federal sunt acuzaţi de luare de mită. În schimbul banilor, bunurilor sau serviciilor oferite de Cornel Penescu, cei cinci ar fi favorizat FC Argeş în mai multe meciuri disputate în liga I în perioada octombrie – decembrie 2008.

Vineri, REALITATEA.NET a publicat în exclusivitate stenogramele convorbirilor telefonice dintre Cornel Penescu, Florin Prunea, Liviu Făcăleaţă şi Sorin Corpodean. Acestea sunt cuprinse în dosarul judecat la Tribunalul Piteşti.

Tot vineri, portalul REALITATEA.NET a făcut publică şi motivarea DNA a arestării preventive pentru 29 de zile a arbitrilor Corpodean şi Savaniu, precum şi a observatorului Lică.