MENIU

EXCLUSIV MONEY.ro - Investitorii vând apartamentele mai ieftin decât dezvoltatorii

Foto: Money.ro

Companiile care au cumpărat sute de apartamente în ansamblurile rezidenţiale din Bucureşti pentru a le revinde au reuşit să vândă în acest an în jur de 50 de unităţi.

Investitorii care au achiziţionat locuinţe "la pachet" în proiectele din Bucureşti au redus preţurile sau şi-au diversificat portofoliile pentru a depăşi cu bine perioada de criză imobiliară.

Cei de la Benevo spun că au vândut în acest an în jur de 30 de locuinţe noi, în vreme ce Be Igloo a ajuns la cifra de 20 de unităţi locative, asta însă în condiţiile în care activitatea de tranzacţionare început în perioada februarie-martie. Conform companiei de consultanţă Colliers, în prezent investitorii deţin în jur de 3500 de apartamente pe care le vor oferi spre revânzare. Vânzările nu au mers mai bine, chiar dacă preţurile au scăzut.

"Cu siguranţă preţurile locuinţelor noi au scăzut. Octombrie a fost punctul când toată lumea a realizat că nu se mai mişcă nimic, dar semnele erau vizibile din aprilie-mai. Preţurile au scăzut cu procente cuprinse între 10 şi 35%", spune Oana Ivan. Mai mult, investitorii concurează la preţ cu dezvoltatorii.

Citeşte mai mult pe Money.ro.

Mai multe articole despre:
investitori apartamente preţ dezvoltatori