MENIU

Evaluări din doi în doi ani şi cadouri pentru studii, printre schimbările aduse de proiectul Legii Educaţiei naţionale - VEZI DOCUMENTUL

Proiectul Legii Educaţiei Naţionale
Foto: myhamilton.ca

Bacalaureat diferit, evaluare din doi în doi ani a elevilor, dar şi un cadou dat la naştere, special pentru studii. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care le aduce proiectul de Lege a Educaţei naţionale.

Durata învăţământului oblgatoriu va fi de 11 ani - de la grupa pregătitoare, la clasa a zecea. Numărul de ore va scădea - la maximum 20, pentru clasele primare, şi maximum 30 la gimnaziu.

Materia pe care o vor studia elevii va fi organizată astfel - 60% din discipline vor fi comune, 20% - opţiunea elevului şi 20% - opţiunea şcolii.

Evaluările se vor face din doi în doi ani, de la grupa pregătitoare până la liceu.

Bacalaureatul va consta în trei probe scrise la finalul clasei a XII-a - Limba română obligatoriu, istorie la profilul uman, matematică la profiulul real şi o materie la alegere.

În proiectul Legii Educaţiei se mai precizează că sunt interzise ţinuta indecentă, telefoanele mobile, revistele pentru adulţi sau falsele ameninţări cu bombă. Dacă vor încălca prevederile, elevii riscă inclusiv exmatricularea.