MENIU

Europa a înregistrat de miercuri până joi 37 de decese cauzate de gripa porcină

FOTO: latribune.fr

6394 de persoane au murit în întreaga lume din cauza virusului gripal A/H1N1, dintre care 389 în Europa, cele mai multe decese întregistrându-se, în zona europeană, în Marea Britanie, 155 în total, cu 11 noi decese, potrivit bilanţului de joi al Centrului European de Prevenire a Bolilor.

Astfel, de la bilanţul de miercuri al ECDC, 90 de persoane au murit în întreaga lume din cauza gripei porcine, 37 de noi decese înregistrându-se în Europa. Marea Britanie anunţă 11 noi decese, Spania 10, numărul total de morţi de la debutul pandemiei ajungând la 73, Italia şi Irlanda câte patru, Germania raportează trei decese, Grecia două, iar Finlanda, Ungaria şi Suedia câte unul.

Virusul gripal nou (A/H1N1), care combină material genetic al virusurilor gripei porcine, aviare şi umane, şi se transmite de la om la om, s-a extins cu rapiditate în aproape toată lumea. Focarul epidemiei a fost iniţial în Mexic,dar s-a extins în întreaga lume.

În România s-au confirmat până în prezent aproape 800 de cazuri de infectare. Confruntată cu o propagare rapidă a virusului, Organizaţia Mondială a Sănătă?ii (OMS) a ridicat pe 11 iunie nivelul de nivelul de alertă la 6, declarând prima pandemie din ultimii 40 de ani.
Mai multe articole despre:
Europa virus decese gripă porcină A/H1N1