MENIU

EuroCommerce a depus plângere împotriva Visa privind aplicarea de comisioane abuzive

Foto: credit.com

Federaţia europeană de comerţ, EuroCommerce, a anunţat luni că a depus o plângere la Comisia Europeană împotriva Visa Europe, pentru a protesta împotriva anumitor comisioane facturate pentru utilizarea cărţilor de credit, informează AFP.

Comisioanele în cauză sunt cele facturate de banca comerciantului odată cu realizarea unei achiziţii de către un client ce deţine un card de credit Visa. Banca clientului preia în conturile proprii suma tranzacţiei, însă reţine aceste comisioane înainte de a plăti banca comerciantului care primeşte astfel o sumă inferioară preţului afişat în magazin.

EuroCommerce crede că aceste comisioane reţinute de Visa sunt "infracţiuni din punct de vedere al dreptului european", estimând că pentru a acoperi costurile, Visa nu ar trebui să ceară mai mult de 0,01 euro pe tranzacţie. Momentan Visa percepe sume mult superioare plafonului indicat de EuroCommerce, ce depinde de un procent din suma tranzacţiilor, informează AFP.

În comunicat, EuroCommerce cere Bruxellesului să "rezolve această problemă într-un fel similar afacerii Mastercard din 2007". Mastercard a fost condamnat de către Bruxelles şi a fost nevoit să îşi reducă propriile comisioane pentru a evita plata unei amenzi, scrie AFP.