MENIU

Eugen Preda va fi judecat în stare de libertate

Foto: libpweb.nus.edu.sg
Potrivit avocatului lui Eugen Preda, acesta îşi susţine în continuare nevinovăţia

Judecătorii nu au emis mandat de arestare pe numele lui Eugen Preda, una dintre persoanele implicate în scandalul de la Mall Plaza România de sâmbătă seara. Decizia magistraţilor Judecătoriei Sectorului 6 poate fi atacată cu recurs.

În 24 de ore, judecătorii îşi vor motiva hotărârea. 

Eugen Preda, liderul clanului care s-a bătut sâmbătă seara cu bodyguarzii din mall, a ajuns astăzi în faţa judecătorilor, care ar fi trebuit să hotărască dacă îl arestează sau nu pentru 29 de zile. 

Potrivit avocatului lui Eugen Preda, Ciprian Şoldea, acesta îşi susţine în continuare nevinovăţia. "Am cerut cu insistenţă înregistrările camerelor video, dar nu au fost aduse", a precizat avocatul lui Preda.

De asemenea, avocatul a declarat că Preda este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice, loviri şi port de arme albe.

Eugen Preda este singurul care mai este reţinut acum de poliţie. Ceilalţi trei bărbaţi implicaţi în scandal vor fi cercetaţi în libertate, fiind acuzaţi de ultraj şi tulburarea liniştii publice. Cele trei persoane au părăsit, duminică seară, sala de judecată, pentru că le-au expirat ordonanţele de reţinere.

Declaraţiile suspecţilor reţinuţi de poliţie se bat cap în cap cu cele ale angajaţilor firmei de pază din mall. Poliţiştii bucureşteni verifică legalitatea intervenţiei angajaţilor firmei de pază. Potrivit Poliţiei, pentru imobilizarea celor patru persoane care au fost ulterior reţinute, agenţii de pază au folosit forţa şi substanţe iritant lacrimogene.

Vezi portretul lui Eugen Preda

Eugen Preda a mai fost cercetat de poliţişti tot pentru acte de violenţă. După un conflict asemănător care a avut loc tot la Mall Plaza România, Tribunalul Bucureşti a decis ca patru tineri, care au atacat cu săbii şi cuţite trei persoane, în luna iulie a anului trecut, să fie cercetaţi în stare de libertate pentru tentativă de omor. Aceştia erau apropiaţi ai lui Eugen Preda.

Eugen Preda şi-a dat demisia din MAI, motivând că şi-a dat seama că a încălcat nişte reguli de conduită, că a creat probleme imaginii clubului prin acţiunile lui personale, a afirmat astăzi Constantin Luca, directorul clubului Dinamo Braşov.