MENIU

Eugen Preda şi-a dat demisia din MAI

Foto: www.sport4all.ro

Eugen Preda şi-a dat demisia din MAI în această perioadă în care s-au comis aceste fapte, motivând că şi-a dat seama că a încălcat nişte reguli de conduită, că a creat probleme imaginii clubului prin acţiunile lui personale, a afirmat luni Constantin Luca, directorul clubului Dinamo Braşov, citat de NewsIn.

"Eugen Preda şi-a dat demisia în această perioadă în care s-au comis aceste fapte, pe motiv că şi-a dat seama că a încălcat nişte reguli de conduită, că a creat probleme imaginii clubului şi nu a vrut să amestece clubul în acţiunile lui personale şi, probabil, de grup", a spus directorul clubului Dinamo Braşov, Constantin Luca, luni, într-o conferinţă de presă.

Luca a afirmat că ştie foarte puţine lucruri despre activitatea extrasportivă a subofiţerului Preda. "Îmi pare rău, clubul ştie destul de puţin despre acest lucru, doar din informaţiile media, pentru că noi nu am primit de la nicio structură niciun fel de date referitoare la o activitate extrasportivă a lui Preda Eugen", a susţinut Luca.

Directorul clubului Dinamo Braşov a mai spus că, anul trecut, clubul a avut informaţii că Preda ar fi participat la un scandal, însă ulterior s-a dovedit că acesta ar fi fost nevinovat. "Noi am mai avut informaţii anul trecut, a fost acuzat că a participat la nu ştiu ce scandal, după care s-a dovedit că el în perioada respectivă era în concediu de odihnă, plecat din ţară. Am înţeles că în contextul respectiv el, totuşi, nu a fost acuzat de nimic. Dovadă că procurorii i-au dat avizul să plece în Polonia să plece la campionatul european de wushu", a spus Luca.

El a afirmat că Eugen Preda nu ar avea cazier şi că a fost verificat atunci când a fost angajat la club. "Nu are cazier. Nu este cunoscut în nicio evidenţă. Noi am cerut, am făcut prin Serviciul cadre de la Bucureşti, am făcut demersuri să aflăm dacă este în evidenţa cuiva, dacă este în atenţia cuiva, dacă are cazier. Normal că, atunci când a fost angajat, şi asta s-a întâmplat în urmă cu şase ani, noi l-am verificat. Deci se fac verificări de cadre ca pentru orice salariat", a precizat Luca.

Eugen Preda, implicat în incidentul de sâmbătă de la Mall Plaza România, era subofiţer la centrul sportiv Dinamo Braşov, subordonat Ministerului Administraţiei şi Internelor, şi a câştigat premii sportive importante. Preda este campion naţional multiplu la lupte libere din partea centrului sportiv, este campion mondial la kempo şi campion european la wushu.

 

Mai multe articole despre:
Dinamo demisie MAI Eugen Preda Plaza Mall