MENIU

Eugen Preda a participat la spargerea depozitului de armament de la Ciorogârla, potrivit anchetatorilor

<p>Fratele lui Eugen Preda, reţinut de procurorii DIICOT pentru cămătărie şi şantaj</p>

Din primele informaţii ale anchetei referitoare la furtul armelor din depozitul de la Ciorogârla reiese că Eugen Preda a participat la furtul de armament de la Ciorogârla, acesta fiind incriminat de probele ADN găsite la faţa locului.

Codruţ Olaru, procurorul şef al DIICOT, a declarat că toată ancheta furtului de armament se bazează pe probe ştiinţifice şi că cele 15 persoane arestate şi anchetate au participat la acest furt. Printre acestea s-a aflat şi Eugen Preda, care a fost identificat pe baza mostrelor de ADN culese din depozitul de la Ciorogârla.

\"În ceea ce îl priveşte pe Eugen Preda există probe ADN care îl inculpă în mod clar că a fost la Ciorogârla. Cei şase inculpaţi care au fost reţinuţi pentru infracţiunea de furt sunt acuzaţi de probele ADN. Armele au fost găsite în comuna Dragomireşti la membrii grupului infracţional, parte din ei propusi pentru arestare. Şi la nivel de analiză metrică, dacă doriţi, între Ciorogârla şi comuna Dragomireşti este o distanţă scurtă, de doi kilometri, şi acolo au ascuns armele\", a declarat procurorul DIICOT, Codruţ Olaru.

Procurorii au emis, duminică seară,  ordonanţe de reţinere pe numele lui Eugen Preda şi a lui Adrian Preda. Liderul clanului implicat în februarie în scandalul de la Mall Plaza, Eugen Preda, şi fratele său au fost ridicaţi de poliţişti şi  duşi la audieri la DIICOT în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla.

Printre cei duşi la audieri, în cazul armelor, figurează Eugen Preda, Sandu Chirita şi Alin Viorel Caca, precum şi schiorul Dan Stinghe, la domiciile cărora anchetatorii au descins duminica dimineaţa. Fratii Liviu şi Alexandru Iordan au fost, de asemenea, reţinuţi.

Clanul Preda a devenit cunoscut după ce în februarie membrii acestuia s-au încăierat cu angajaţii firmei BGS la un mall din Capitală. Eugen Preda a fost reţinut pentru 24 de ore, dar instanţa a respins cererea de arestare.

În vara lui 2008, la acelaşi mall trei tineri care se aflau într-o cafenea au fost atacaţi cu săbii şi cuţite de mai multe persoane din clanul Preda. Tot în 2008 gruparea a fost implicată într-un scandal într-o discotecă din Regie. Doi poliţişti au fost răniţi uşor de gloanţele de cauciuc trase în timpul conflictului. Eugen Preda este campion naţional la lupte libere, campion mondial la wu-shu şi a făcut parte din delegaţia română care a participat la Olimpiada de la Beijing.

Mai multe articole despre:
furt DIICOT anchetă ADN Ciorogârla Eugen Preda