MENIU

Emil Săndoi: Cu Letonia, mai puţin contează revanşa, mai mult victoria

Foto: NewsIn

Naţionala de tineret va juca sâmbătă cu Letonia, la cinci săptămâni după înfrângerea cu 1-5 de la Marijempole, în preliminariile Euro 2011, iar selecţionerul nu poate conta pe şase jucători de bază, toţi accidentaţi.

Selecţionerul echipei naţionale U21 a României, Emil Săndoi, a declarat luni, la reunirea lotului de tineret, că jucătorii săi nu trebuie să privească partida cu Letonia ca pe o revanşă, după eşecul usturător din tur, ci să se gândească doar cum să obţină victoria, indiferent de scor.

"Trebuie să vorbim pe teren, cel mai mult şi cel mai bine. Va fi un joc important pentru menţinerea în lupta pentru calificare. Mai puţin contează aceste aspecte legate de revanşă şi nu trebuie să gândim aşa, ne interesează doar victoria. Însă, dacă vom obţine victoria şi o vom face la scor, atunci putem spune că este vorba şi de o revanşă. În tur a fost un accident şi trebuie să îl uităm. Trebuie să ne gândim doar la viitor, cred că greşelile au fost remediate", a spus Săndoi.

Tehnicianul a afirmat că se confruntă cu multe probleme de lot şi nu va putea conta pe jucători precum Torje, Onicaş, Rusescu, Ochiroşii, Răduţă sau Alexe, toţi accidentaţi, dar în acelaşi timp "cei care au venit în locul lor sunt talentaţi şi sunt dispuşi să facă sacrificii pentru a obţine rezultate cu echipa naţională".

Selecţionerul a vorbit şi despre fundaşul Cristian Melinte, de la Palermo, care a fost convocat în premieră la naţionala de tineret: "Mă bucur că a debutat în Seria A şi am urmărit cu interes partida celor de la Palermo cu Inter Milano. Am rămas dezamăgit, pentru că s-a spus despre el că a avut o evoluţie slabă. Nu sunt deloc de acord cu această atitudine, el a făcut o partidă bun, iar schimbarea lui a fost făcută doar din considerente tactice. Trebuie să creadă în el şi să fie conştient că va mai avea ocazii să fie titular, dar trebuie să şi muncească foarte mult".

Emil Săndoi a explicat apoi de ce a decis să joace partida cu Letonia pe stadionul Gloria din Buzău: "Publicul de acolo a arătat că este cunoscător al fenomenului. Chiar şi atunci când echipa locală se lupta pentru retrogradare, spectatorii veneau în număr mare la stadion. E o arenă foarte frumoasă, gazonul e bun, jucătorii sunt tineri şi au nevoie de sprijinul cât mai multor fani. Sper ca ei să fie alături de noi, aşa cum au fost şi la Botoşani, unde am avut condiţii excelente".

Antrenorul reprezentativei U21 este de părere că diferenţa dintre formaţia pe care o pregăteşte şi naţionala de seniori este destul de mare, dar speră ca anumiţi jucători să facă în curând pasul spre echipa antrenată de Răzvan Lucescu, aşa cum au făcut-o în trecut fotbalişti precum Pantilimon, Tătăruşanu, Cristi Tănase sau Bogdan Stancu.

Atacantul echipei FC Braşov, Sabrin Sburlea, a declarat că partida cu Letonia este foarte importantă, iar "tricolorii mici" trebuie neapărat să se impună dacă vor să păstreze şansele de calificare la turneul final din 2011.

Sburlea a fost completat de Cristian Melinte, care a precizat: "Ne gândim la cele trei puncte puse în joc, dar trebuie să facem şi un meci cât mai bun. Sper să joc cât mai bine la prima convocare, iar aceasta să nu fie nici ultima".

Partida România-Letonia, din Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European din 2011, se va disputa la 14 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul Gloria din Buzău.

După şase meciuri disputate, tricolorii lui Săndoi se află pe poziţia secundă în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu liderul Rusia, dar cu un golaveraj inferior. Selecţionerul Emil Săndoi a anunţat că naţionala U21 va mai susţine marţi, la Chiajna, un meci amical cu reprezentativa similară a Poloniei, dar nu a oferit mai multe detalii.