MENIU

Emil Boc: Sterling poate face exploatare, după sentinţa Curţii de la Haga

Foto: avarvarei.ro
După decizia de la Haga, Sterling va putea exploata, nu numai explora, suprafeţele din perimetrele de zăcăminte 13 Pelicani şi 15 Midia

Premierul Emil Boc a anunţat joi că actul adiţional al companiei Sterling, referitor la exploatare, fost desecretizat. Boc a spus că actul adiţional va fi publicat pe site-ul ANRM, printre clauzele acestuia fiind precizat faptul că Sterling Resources are drepturi de exploatare după sentinţa Curţii de la Haga.

Primul ministru Emil Boc a afirmat că, potrivit contractului desecretizat, în porţiunile din perimetrele de zăcăminte 13 Pelicani şi 15 Midia, Sterling va executa doar operaţiuni de explorare până la decizia Curţii de la Haga. Potrivit premierului, documentul precizează că, după decizia de la Haga, Sterling va putea exploata, nu numai explora, suprafeţele respective.

Midia Resources, firma despre care oficialii Agenţiei pentru Resurse Minerale au declarat că va deveni al treilea mare jucător de pe piaţa internă de gaze, a fost înfiinţată în 2007 cu un capital social minim de 200 de lei.

Din datele Registrului Comerţului, compania nu a avut niciodată angajaţi, administratori sau vreo cifră de afaceri. Midia Resources este deţinută de canadienii de la Sterling Resources.

Firma canadiană deţine în largul Mării Negre două perimetre importante de zăcăminte: Pelican 13 şi Midia 15. Înainte disputei dintre România şi Ucraina, adică înainte de 1997, zonele au fost concesionate, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, de la o altă companie.

 

Mai multe articole despre:
Emil Boc decizie Haga exploatare Sterling Resources