MENIU

Emil Boc, în urma discuţiilor cu sindicaliştii: Salariile în plată ale bugetarilor nu vor fi afectate

Foto: NewsIn
Boc: Salariile profesorilor nu vor fi reduse

Premierul Emil Boc a dat asigurări sindicaliştilor că nu vor exista reduceri salariale în urma aplicării legii unice de salarizare. În acelaşi, premierul a anunţat că nici în acest an şi nici în 2010 nu vor fi afectate pensiile, salariile sau alocaţiile sociale.

''Nu vom scădea salariile, iar noua lege nu va duce la o reducere a salariilor în plată. Nu este adevărată afirmaţia că prin noua lege se diminuează salariile profesorilor'', a declarat primul-ministru după discuţiile cu sindicaliştii.

Premierul a anunţat că după intrarea în vigoare a legii, se va constitui o comisie care va lucra, până la 30 iunie 2010, pentru a îmbunătăţi actuala lege. Iar în acest sens, se vor purta discuţii cu sindicatele pentru a conveni asupra modificărilor care pot fi aplicate noii legi. 

''Am invitat partenerii sociali să avem un dialog. La nivel sectorial fiecare minister va continua discuţiile pentru găsirea soluţiilor, dar să fim conştienţi cu toţii că nu avem resurse financiare pe care Guvernul să nu le folosească'', a spus premierul.

De asemenea, Emil Boc i-a asigurat pe sindicalişti că nu vor fi probleme cu plata salariilor, pensiilor sau alocaţiilor sociale, nici în acest an şi nici în 2010. 

Sindicaliştii din Alianţa Bugetarilor au discutat luni cu Gheorghe Pogea, ministru al Finanţelor, dar şi ministru interimar al Muncii. La discuţii a participat şi primul-ministru Emil Boc.

Peste 800.000 de bugetari, din  educaţie, sănătate şi administraţie publică s-au aflat luni în grevă generală. 

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de scăderea veniturilor angajaţilor din sistemul bugetar odată cu intrarea în vigoare a Legii unitare de salarizare, de trimiterea în concediu neplătit timp de 10 zile a salariaţilor din domeniul public în perioada octombrie - decembrie 2009 şi de concedierea unui număr mare de salariaţi anunţată pentru anul 2010.

VEZI ŞI Ministrul Finanţelor şi al Muncii i-a convocat pe liderii confederaţiilor sindicale la discuţii