MENIU

Emil Boc: În trimestrul patru al anului 2009 vom opri declinul economic

Foto: heeloo.ro

"Cred că în trimestrul patru al anului 2009 vom opri declinul economic, iar în 2010 va fi o creştere economică", a spus Emil Boc, la postul public de televiziune. Potrivit primului ministru, o parte dintre măsurile pe care le-a luat Guvernul deja încep să-şi arate roadele.

"Ideea preşedintelui Traian Băsescu de reducere a personalului cu 20% este corectă. Preşedintele a dat o teză generală, noi trebuie să găsim acele soluţii prin care să lovim la ţintă, adică să lovim exact acolo unde trebuie să operăm", a spus Emil Boc.

Potrivit primului ministru, oprirea declinului economic prevăzut pentru cel de-al patrulea trimestru al anului 2009 se bazează pe "semnalele din economie, pe semnalele externe şi pe faptul că o parte dintre măsurile luate deja încep să dea roade".

"Măsurile pe care le-am luat, pe care foarte mulţi le critică, încep să-şi arate roadele. Abia în 2010 putem vorbi de creştere economică, nu mare, dar vom putea vorbi de creştere economică în anul 2010", a asigurat premierul Emil Boc.