MENIU

Emil Boc: Guvernul va respecta Pactul Naţional pe Educaţie şi va promova soluţii indiferent de titularul lor

Foto: NewsIn

Primul-ministru Emil Boc a afirmat că Executivul va ţine seama de propunerile care vor rezulta din cadrul dezbaterii pe marginea pachetelor legislative de reformă a educaţiei şi le va aduna pe cele mai bune în proiectul pe care îşi va asuma răspunderea.

Premierul Emil Boc a susţinut, în cadrul dezbaterii organizate de Camera Deputaţilor, că Pactul Naţional pentru Educaţie şi strategia de reformă elaborată de comisia prezidenţială au fost asumate de către partidele de guvernământ prin două documente: programul de guvernare, cu care guvernul Boc a fost validat de către Parlament, şi în Parteneriatul pentru România care reglementează colaborarea dintre PSD şi PDL.

"În capitolul 5 al programului de guvernare se spune că Guvernul va respecta Pactul Naţional pentru Educaţie şi va aplica strategia "Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii". Vom promova soluţii la aceste probleme ale educaţiei indiferent din ce parte vine titularul sau adjudecarea soluţiilor", a declarat Emil Boc.

Întrebat ce a vrut să spună mai exact, Boc a precizat: "Vom promova cele mai bune soluţii rezultate din dezbatere asumate de Guvern printr-un proiect de lege".