MENIU

Emil Boc: "Aş fi ipocrit să vă spun că nu am discutat cu Băsescu despre candidatură, dar decizia îi aparţine"

foto: NewsIN

Liderul PDL a mărturisit în cadrul emisiunii 3x3, de la Realitatea TV, că a discutat cu Traian Băsescu despre candidatura la preşedinţie în ultima vreme şi că îl va susţine în cazul în care se va hotărî să candideze pentru al doilea mandat. La aceeaşi emisiune, Boc a spus că nu se va rupe coaliţia şi că are o relaţie de parteneriat cu Mircea Geoană.

"Decizia de a candida este personală. Dar din punctul de vedere al programului PD-L, potrivit programului şi a ceea ce am stabilit până acum, candidatul cel mai bine plasat în sondaje este candidatul nostru. Aş fi ipocrit să vă spun că nu am discutat cu Traian Băsescu în ultima vreme despre candidatură, dar decizia îi aparţine", a declarat premierul şi preşedintele PD-L Emil Boc care a adăugat că trebuie aşteptată deciza preşedintelui care va fi susţinut de PD-L în cazul în care se hotărăşte să candideze.

"Nu am niciun fel de frică atâta timp cât am conştiinţa împăcată că am făcut ceea ce trebuie. Dacă Parlamentul va spune nu, foarte bine, nu mă mai duc mai departe",a spus Emil Boc, în opinia căruia coaliţia nu se va rupe, dar "vom vedea".

Întrebat de fel de relaţie are cu Mircea Geoană, Boc a răspuns "Una de parteneriat, de analiză, uneori contradictorie pe unele teme, dar decişi a rămâne în cadrul programului de guvernare".