MENIU

Emil Boc a numit mai mulţi clujeni în funcţii din aparatul central

Foto: NewsIn

Odată cu instalarea lui Emil Boc, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, la şefia Guvernului, mai mulţi clujeni au obţinut diferite funcţii în aparatul central.

Emil Sabo este noul preşedinte al Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Sabo, în vârstă de 33 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept al Universităţii "Babeş-Bolyai" şi a deţinut, în ultimii ani, mai multe funcţii de manager în cadrul unor companii private clujene.

Lista clujenilor continuă cu Cătălin Baba, şeful Cancelariei primului ministru, Călin Hintea şi Dan Lazăr, aduşi tot la Cancelarie, fosta asistentă a lui Boc de la Facultatea de Drept, Chyntia Carmen Curt, instalată şi ea consilier de stat în cadrul Cancelariei. De asemenea, funcţii în Guvernul Boc au obţinut şi patru foşti angajaţi ai Primăriei Cluj: Ştefania Ferenc, şefa de cabinet a premierului, Pal Peter, secretar personal al primului-ministru, Darius Pintilie şi Raluca Elena Irofti, consilieri personali ai şefului Executivului.

Fost coleg de facultate cu Emil Boc, Gabriel Bădescu a fost numit preşedinte al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale, cu rang de secretar de stat, prin decizie a premierului. Bădescu este conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi Comunicare din Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB), Cluj-Napoca.

Purtătorul de cuvânt al Executivului ar putea fi actualul europarlamentar Rareş Niculescu, politician originar din Cluj-Napoca. Numirea lui Niculescu în această funcţie ar putea fi însă periclitată de o altercaţie în care acesta a fost implicat recent într-un local din Cluj.

Alţi clujeni ce deţin funcţii importante sunt Virgil Andreieş, ales preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii la începutul acestui an, Daniel Morar, şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Vasile Puşcaş, şef al Departamentului pentru Afaceri Europene şi Daniel Buda, şeful Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.